Напишете дума/думи за търсене

Светило в стереотактичната радиохирургия консултира безплатно в София

Проф. д-р Селчук Пекер, завършва медицинското си образование в Медицинския факултет на университета „Хаджеттепе”, Турция, а през 1993 година специализира в Катедра по неврохирургия в същия университет. През 1999 г. е стипендиант в Университета в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ (Гама нож радиохирургия) и в Университета за наука и здраве в Орегон, САЩ (Функционална неврохирургия).

През 2000 г. започва да работи в Катедрата по неврохирургия към Медицинския факултет в Университета Мармара, Истанбул, като през 2005 г. cтава доцент по неврохирургия в същия университет.

Пpез 2011 година става професор по неврохирургия в Университет Аджъбадем.

От 20 Декември 2016 г. работи в Университетска болница Коч. Специализира предимно радиолечение с гама нож, радиохирургия, функционална неврохирургия (имплантиране на нервно-мозъчни стимулатори). Работата му в стереотактичната радиохирургия разширява познанията в областта на проучванията свързани с мозъчно-съдови малформации, доброкачествени и злокачествени мозъчни тумори, тригеминална невралгия, епилепсия и двигателни нарушения.

Проф. Пекер има опит в радиохирургията с над 9000 пациента в продължение на 19 години. Публикувал е 109 статии в реномирани научни журнали. Представил е над 180 презентации на международни и национални симпозиуми.

На 01.07.2017 г. професорът ще консултира пациенти с артерио-венозни малформации, двигателни нарушения и тремор при болни от Паркинсон, пациенти с доброкачествени и злокачествени мозъчни тумори, тригеминална невралгия и епилепсия. Гама-нож процедурите се използват и при тумор на хипофизата, вестибуларни шваноми, хемангиобластоми, краниофарингеоми, хордоми, каверноми, метастази, увеална меланома, хемангиоперицитом, назофарингеален карцином и др.

Консултациите са безплатни.

За тях пациентите трябва да запазят предварителен час, както и да носят епикризи и актуални лабораторни изследвания и образна диагностика.

Срещата ще се проведе в офиса на университетска болница „Коч“ и American Hospital, който се намира на адрес: бул. „Христо Ботев “ № 26 в София.

Консултациите ще започнат в 9:30 часа и ще продължат до 17:00 часа.

За предварително записване и допълнителна информация се обадете на телефона на „Бридж Медикал“ България0888 912 702

www.bridgemedicalbg.com

Университетска болница „Коч” разполага с първия в Европа и Близкия Изток радиохирургичен апарат ICON за големи мозъчни тумори. Това е най-иновативното и съвременно лечение за пациентите. Лечението на мозъчни тумори с последно поколение гама-нож ICON не изисква хирургическа намеса. Уникалното е, че апаратът е подходящ и за пациенти с тумори над 3,5 см.

Чрез гама-ножа се насочват нискоенергийни радиоактивни лъчи към зоната на заболяването във вътрешността на черепа, без да увреждат здравата мозъчна тъкан. Използван за първи път през 1968 г., днес гама-ножът се използва в около 330 центъра в цял свят. Според статистически данни от 2017 г., повече от един милион пациенти с различни мозъчни заболявания са лекувани с гама-нож.

Гама-ножът ICON, с който разполага Университетска болница „Коч“ е най-новият и най-модерен модел досега. Апарат за томография е интегриран в апарата на гама-ножа и в случай на необходимост може да се прилага лечение без метални рамки. За стабилизирането на главата на пациента се използва маска вместо метална рамка. Освен това с него могат да бъдат лекувани и някои тумори, които се намират в критични или в големи области на мозъка, като рискът от странични ефекти от радиацията е минимален.
Процедурата елиминира необходимостта от анестезия и реанимация и отнема само няколко часа. Предимство на лечението с гама-нож е също липсата на необходимост от подстригване на косата и бързо връщане на пациента към работен режим. Още на следващия ден от лечението хората могат да се върнат към нормалното си ежедневие.

X