Напишете дума/думи за търсене

5 съвета за летене със самолет, които повечето пасажери не знаят

Самолетите са едни от най-модерните средства за транспорт и не е изненадващо, че са използвани от толкова много хора. Въпреки ежедневното им ползване доста от туристите не знаят някои от основните правила по време на полет, които ще им донесат повече комфорт, когато са във въздуха.

Местата до прозореца са по-студени

Температурата извън самолета пада до -60-65°С, което съвсем резонно охлажда корпуса му. Тези ниски температури може да бъдат усетени от пътниците, които пътуват на седалките до прозореца. Затова, ако сте си купили такива места, се облечете малко по-плътно.

Избягвайте да пиете кафе и чай

Водата, която се използва за правенето на чай или кафе на борда, нерядко съдържа бактерии като ешерихия коли и стафилококи ауреус. До това заключение са стигнали специалисти, които са изследвали вещи от производни авиокомпании в лабораторни условия. Най-добре на борда да консумирате бутилирана вода или плодов сок.

Поставките за храна и джобовете на седалките са най-мръсните места в самолета

Доста често джобът на предната седалка се използват за боклук от пасажерите, а понякога екипажът не успява да почисти съвсем добре машината преди следващия полет. Но по-мръсни са таблите, на които оставяме храна и напитки. Всеизвестна тайна е, че често майките ги използват, за да сменят памперсите на бебетата си. Затова преди да сложите нещо върху тях, избършете с мокри салфетки, дръжте вещите си в раницата си и никога не слагайте директно храна върху тях.

Най-добре е да летите сутринта

Ако имате избор, избирайте полет, който е рано сутринта. Има по-малък шанс да закъснее, а ако имате страх от летене, по-добре да летите веднага след изгрев, защото шансът за турбуленция е по-малък.

Не надувайте възглавничката си за врата докрай

Не забравяйте законите на физиката, когато сте във въздуха. Ако напълните докрай с въздух възглавничката, която слагате около врата за по-комфортен сън, може да гръмне заради налягането в кабината.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X