Напишете дума/думи за търсене

12 факта за сагата „Здрач“, които дори най-заклетите й фенове не знаят

summit entertainment

Макар последният филм от поредицата отдавна да показа финалните си надписи, „Здрач“ все още има своите легиони от фенове, които се надяват някой ден да видят продължение на любимите си книги и екранизациите им.

Въпреки че най-заклетите привърженици на вампирите и върколаците от Форкс знаят всеки детайл около заснемането на петте филма, сигурно все нещо им е убягнало.

1. Кристен Стюарт чупи палеца си, докато снима баталните сцени във втората част на „Зазоряване“.

В резултат на това тя носи шина, която по-късно е премахната дигитално.

2. Робърт Патинсън отива в къщата на Катрин Хардуик – режисьорката на първия филм от поредицата, за прослушване заедно с още трима полуфиналисти за мъжката главна роля.

Прослушването било да целуне Кристен, изигравайки сцената с първата целувка на Бела и Едуард.

3. Според авторката на „Здрач“ Стефани Мейер Бела е единственият човек, който избира да бъде „вегетарианка“, преди да се превърне във вампир.

4. Първоначално друг е бил актьорът, на когото е предложена ролята на Карлайл Кълън.

След неговото прослушване Питър Фачинели изпраща вампирска книга на Катрин Хардуик с бележка, на която пише, че той се надява някога да работят заедно, след като той не е избран. Тъй като на титуляра графикът съвпада с началото на снимките на „Здрач“, Хардуик предлага на Фачинели ролята. По време на снимките актьорът с италински корени се шегувал, че похарчил 29,95 долара, за да участва филма. Толкова струвала книгата, която той изпратил на режисьорката.

5. Питър Фачинели тренирал умението си да шие рани върху пилешки гърди, за да изглежда по-правдоподобно, когато зашива Бела в „Новолуние“.

Той прекарва месец в сухи тренировки.

6. Джулия Джоунс, която играе Леа, се разхождала извън снимачната площадка с татуировката, символизираща принадлежността й към глутницата, защото не знаела, че може да се маха със спирт.

Тя разбрала този факт в последния ден на снимките на първата част на „Зазоряване“.

7. Ники Рийд, която играе Розали, е трябвало да се научи да държи бейзболната бухалка с лявата ръка, защото Катрин Хардуик смятала, че трябва да бъде снимана от този ъгъл бейзболната игра в бурята.

В крайна сметка се оказало, че сцената изобщо не била снимана според първоначалния план.

8. Ашли Грийн, която влиза убедително в ролята на Алис, лъже, за да получи ролята. Тя изобщо не знаела как се играе бейзбол.

Грийн наема професионален питчър, който да й покаже как перфектно да хвръля бейзболната топка.

9. Истинска динозавърска кост е използвана в герба, който е на гърба на трона на Волтури.

Нищо чудно да се окаже, че в „Здрач“ има повече истински динозавърски вкаменелости, отколкото в „Джурасик парк“.

10. Нощта преди снимките на сцената, в която Едуард и Бела се катерят за пръв път по дърветата, Катрин Хардуик измисля за 10 различни реплики, подходящи за диалог.

Робърт Патинсън си избира репликата "маймунка-паяк".

11. Едни от най-скъпите и известни дизайнери изпращат тоалети от своите колекции, за да попълнят гардероба на Бела в общата им къща с Едуард във втората част на „Зазоряване“.

Нещо, което спестява на продукцията хиляди долари.

12. Дакота Фанинг, изиграла блестящо Джейн, има фланелка с нейното лице и реплика на героинята й „Това може да заболи малко“.

Кредит на снимката: © summit entertainment

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X