Напишете дума/думи за търсене

Драго Симеонов: Любовта на мъжа минава през стомаха и излиза през носа

През 2001 година Мел Гибсън, Хелън Хънт и Мариса Томей отговориха на въпроса „какво искат жените“ в едноименния филм. Добре, обаче никой оттогава не посмя да отговори на не по-малко сложния въпрос „какво искат мъжете“. Чакахме, чакахме, пък решихме да потърсим отговорите. Мъжете, които избрахме да попитаме в новия, летен брой на сп. TREND, са добри в различни области. Те са на различни години и с различен житейски опит. Въпреки многото различия между тях открихме не по-малко еднаквости по темата, заради която ги потърсихме. Колкото и да са наивни обобщенията, ще си позволим от взетите интервюта да извлечем такива.

Мъжете днес нямат никакъв пиетет към напомпани устни и гърди, нито към изпосталяли дупета и крайници. Те са еднакво безразлични и към еманципираните кучки, и към слабохарактерните девици. Мъжете днес търсят разбиране, спокойствие и партньор за умен разговор. Е, ако умът е побран в тяло с естествено приятни извивки, разговорът може да продължи и до живот. Разбира се, на пълен стомах. Независимо дали с пиперки, или с пеперуди...

И, момичета, не забравяйте, че каквото и да говорят мъжете за нас, никога няма да ги чуете да казват: „Онази какви страхотни обувки има!“ 

Припомняме ви този разговор с него.

Драго, какво означава да си мъж днес – какви са очакванията и критериите според теб?

Да си мъж означава да си подложен на тест за тестисите си. Добре е да се знае, че ги имаш, но не е необходимо да бъдат показвани непрекъснато. Трябва да се правиш, че напълно ги заслужаваш, макар да си наясно, че Природата те е дарила с тях по нейна женска приумица. И да свикнеш, че не са нито от стомана, нито от злато. Важи не само за днес, но бързо се забравя, ако пробваш да мислиш с тях.

Вярно ли е, че жените сме повредили самочувствието ви на алфи в глутницата?

Жените никога не бихте повредили нещо, което знаете за какво служи. Така че, ако това е вярно, имате всички основания да сте го сторили. Пък и глутница от алфи не е никаква глутница, а е възклицание със смесени чувства. Необходимо е да има бета версия и по-пъстра гама.

Кое е по-привлекателно – силна жена, която може да се справи с всичко сама, или нежна и чуплива кукла, която има нужда от силата на мъжа?

Такъв екстракт от мъжка фантазия няма дори в порното, а то е част от любимото ни фентъзи. Силата на жената е в нейната слабост и обратното – слабостта е в нейната сила. Така че нека не лишаваме от нюанси по-смислената част от човечеството и да я набутваме в клишета на мъже, очевидно не преминали успешно теста от първия въпрос.

Какво у жената днес плаши мъжете?

Вероятно оформлението на корицата и някои от темите на втора страница. Всъщност Жената днес плаши само онези, които имат склонност да се страхуват и от други необясними, но прекрасни явления. Парадоксално, ако мъжът днес се плаши от жените, значи е вчерашен.

Ако видиш жена с торба, която се опитва да си отвори сама вратата, ще имаш ли колебание дали да й предложиш кавалерска помощ?

Колебание да предложа помощ не бих имал. Жените обичат предложенията, защото иначе не биха имали възможност да ги отхвърлят.

Коя е типично женската реплика, която не понасяш?

"Всички мъже сте такива." И понеже има достатъчно жени, които не я казват гласно, нека се престорим, че не е типично женска реплика.

А неща във външния вид, които жените мислят, че са секси, а всъщност не са? 

От опит знам, че жената се чувства секси благодарение на очите на мъжа и въпреки очите на другите жени. Гримът не е нищо повече от бойна украса преди завоевателен поход. Разбира се, не всичко, към което се поеме, си струва да бъде завоювано, но и не всички жени са дарени да виждат безсмислието на войната. Иначе истински ме дразнят женските "татуйровки". Това е като да надраскаш с графити уникален природен феномен в стремежа да привлечеш и по-тъповати туристи.

Кое е за предпочитане – сгодна женица, с която да живееш спокойно, или дива и страстна лъвица, от която не знаеш какво да очакваш?

Тия предпочитания много бързо сменят местата си, колкото повече си до някой от посочените полюси. Бих питал няма ли вариант със страстна лъвица, с която да живееш спокойно, но ако има, значи ще се намери и сгодна женица, от която да не знаеш какво да очакваш, така че си оттеглям въпроса.

Умна и приемливо непривлекателна или красива и приемливо глупава?

„Приемливо непривлекателна” е термин, заради който жените биха превърнали в неприемливо непривлекателен всеки, дръзнал да го употреби. Не ме вкарвайте в тази клопка, не го ли играя достатъчно „приемливо глупав” досега? Красотата е временно понятие;. умът обаче постоянно се губи покрай нея.

Кое е най-трудното в отношенията ти с жените?

Това, че веднъж свикнат ли, че мога да изпълнявам желанията им, вече не мога да преценявам кои желания не искат да им се изпълняват. А не е да няма такива...

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X