Напишете дума/думи за търсене

Филм пусна шокиращо откровени, неизлъчвани досега записи на принцеса Даяна (галерия)

Как е разсъждавала Даяна, принцесата на Уелс, в един от най-тежките моменти на брака й с принц Чарлс, разкрива филмът "Даяна, нейната история с нейните думи.", който бе излъчен по "Нешънъл Джиографик".

Филмът е поредица от интервютата, голяма част от които не са били излъчвани досега, записани от близък приятел на Даяна от името на журналиста Андрю Мортън. Те разкрива образа й на жена, станала принцеса, обградена от огромен обществен интерес, но объркана, изпълнена със съмнения и страхове, самотна в брака, неподготвена за тежестта на славата. Ето някои от нещата, споделени от Даяна и излъчени във филма.

"Имах много нещастно детство. Често виждах мама да плаче."

През 1980 г. Даяна е поканена да гостува на място където ще е Чарлз, принцът на Уелс, когото вече познава. "Първата вечер седнахме на една бала и му казах: изглеждахте тъжен, докато вървяхте по пътеката в Сент Пол. Сърцето ми се късаше, докато ви гледах. Не беше редно да сте самотен. Трябва да има кой да се грижи за вас. В следващия миг той на практика скочи върху мен."

За предложението за брак: "Помоли ме да седна и ме попита дали ще се омъжа за него. Тогава бракът бе нещо много далечно за мен, нещо за възрастни. Аз бях Даяна, детската учителка. Виждаше ми се абсурдно. Попита ме дали осъзнавам, че ще стана кралица. Вътрешният ми глас ми каза: Няма да си кралица, но ще ти е трудно. После си казах - добре, и му казах "Да". И още - Много те обичам. Отвърна ми: Каквото и да означава любовта. Така ми каза."

"Журналистите ми звъняха в два през нощта, преди да пуснат броя за печат. Искаха да потвърдя или отрека нещо. Когато той ми звънеше, казваше: Горката Камила Паркър Боулс, има много журналисти, много й е трудно. Не се оплаквах. Питах - колко журналисти има там. Поне четирима. А пред нас чакаха 34! Но така и не му казах. Чарлс не ме подкрепяше. Пресслужбата му също. Казваха ми - оправяй се сама. Намерих в себе си решимост да оцелея."

За времето преди годежа й.: "Преди да се опомня, бях в Кларънс хаус (кралската резиденция). Никой не ме посрещна. Все едно съм на хотел. Всички ме питаха защо съм там. Отвръщах - защото се очаква от мен да живея там."

"Булимията започна седмица след годежа. Чарлз сложи ръка на кръста ми и каза: Тук сме малко пухкави а? Това отключи нещо в мен. Когато повърнах за първи път мислех, че так ще облекча напрежението. Когато ми взеха мерки за първи път, талията ми бе 74 см. В дена на сватбата - 58. Бях се смалила."

"Обществото искаше красива принцеса, но те не подозираха, че отвътре жената зад тази принцеса се разпъва на кръст, защото смяташе, че не е достатъчно добра."
В дена на сватбата (1981 г.) "се чувствах като агне на заколение. Това беше най-лошият ден в живота ми."

"Бяхме на меден месец, а на китките му се появиха копчета за ръкавели. На тях беше гравирана буквата К. Казах му: от Камила ли са? Да, тя ми е приятелка. Какъв скандал стана само! Изпитвах бясна ревност."

"Забременях с Уилям. Бремеността ми беше тежка.

Чарлз каза че само се оплаквам. Почувствах се отчаяна, изплаках си очите. Той каза че няма да ме слуша, защото винаги правя така и че отива на езда. Тогава се хвърлих по стълбите, както бях бременна. Имах синини по корема. Кралицата излезе и беше ужасена. Цялата трепереше от уплаха. А Чарлз отиде да язди. Когато се върна не ми обърна никакво внимание."

"Сякаш всички следяха какво правя абсолютно всеки ден. Бях наясно че цялата страна е със затаен дъх."

По време на обиколката на Чарлз и Даяна в Австралия "всички казваха: от грешната страна сме, искаме да видим нея, а не него. В тълпата се чуваше само това. Той не беше свикнал с това. Аз също. Изкарваше си го на мен. Завиждаше. Разбирах завистта му, но не можех да обясня, че не съм искала това."

"След 5 години брак сестра ми дойде да ме види. Бях с остро деколте. Попита ме какви са тези следи по гърдите ми. Казах й че ми няма нищо, но тя настояваше. Предната вечер исках да говоря с Чарлз за нещо. Той не ме изслуша и ме обиди. Грабнах писалката от бюрото му и се надрасках по гърдите и надолу по бедрата. Имаше много кръв. Това не му направи накакво впечатление."

Дълго време всички мислят, че Даяна живее в приказка, а бракът й е пред разпад. Двамата се развеждат през август 1996 г. А на 31 август 1997 г. тя загива в автомобилна катастрофа в Париж в мерцедес, в който е с египетския бизнесмен Доди ал Файед.

Снимки: Кадри от филма
Снимки: Кадри от филма
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X