Напишете дума/думи за търсене

Хапки с риба тон

богато на ниацин

лесно

2 порции

15 мин

За една порция:

277 ккал

мазнини 11,9 г

холестерол 64 мг

въглехидрати 16,9 г

протеини 27 г

фибри 2,3 г

необходими продукти:

1 малка франзела

20 г масло

1 стрък зелен лук

1 лимон

1 консерва риба тон в собствен сос

няколко червени печени чушки

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Загрейте предварително фурната на 220?С. Застелете тава с хартия за печене.

2 Нарежете франзелата на филийки. Разрежете бялата част на лука на две и натрийте филийките от едната страна. Намажете ги с малко масло, поръсете ги със сол и пипер на вкус и ги подредете в тавата.

3 Сложете ги във фурната за 7-8 мин или докато леко се зачервят.

4 Изцедете рибата и я поръсете с лимонов сок. Разбъркайте и разпределете количеството върху изпечените и охладени филийки. Разрежете чушките на ленти и ги сложете върху рибата.

5 Поднесете хапките, поръсени със ситно нарязаната зелена част на лука.

Използвайте риба тон на парченца в собствен сос или в зехтин.

за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X