Напишете дума/думи за търсене

Пица с тиква

богато на селен
лесно
4 порции
50 мин

За една порция:
519 ккал
въглехидрати 51,5 г
мазнини 25,2 г
протеини 24,2 г
фибри 6,9 г
холестерол 178 мг

необходими продукти:
4 блата за пица
300 г тиква
2 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. доматена паста
100 г шунка
1 ч.ч. настърган кашкавал
4 яйца по желание
рукола
сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:
1 Загрейте предварително фурната на 180С. Застелете тава с хартия за печене и я намазнете. Нарежете тиквата на парчета и я сложете в тавата, поръсете със зехтин. Печете 25 мин, или до омекване, извадете я и я оставете да се охлади.
2 Сложете блатовете в съдове за печене. Намажете ги с доматена паста обилно и подредете нарязаната шунка. Добавете тиквата и настъргания кашкавал, като оставите мястото в средата незапълнено. Овкусете със сол и пипер.
3 Чукнете внимателно по едно яйце центъра на пиците, като внимавате да не се разливат, ако решите да ги добавите в рецептата. Сложете във фурната и печете 20 мин. Овкусете руколата с оцет балсамико и със зехтин и поръсете отгоре.

за вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X