Напишете дума/думи за търсене

Кейт Мидълтън получи възмездие заради голите си снимки

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън  СНИМКА: Ройтерс

Френски съд осъди френското списание "Клоузър" да изплати обезщетение от над 100 хиляди евро на принц Уилям и съпругата му, за публикуването на снимки с голи гърди на херцогинята през 2012 година, предава БТА.

Главната редакторка на изданието Лоранс Пио и неговият директор Ернесто Маури освен това бяха глобени с максималната предвидена от закона санкция от 45 хиляди евро от съда в Нантер на юг от Париж в рамките на тази афера, която шокира навремето британската монархия.

Принц Уилям и съпругата му получиха всеки по 50 хиляди евро обезщетение, което е много по-малко от общата сума, посочена в иска им - 1,5 милиона евро.

Всички подсъдими бяха осъдени за нарушаване на личния живот на кралската двойка или за съучастничество. Адвокатите на сп. "Клоузър" изразиха задоволство от произнесената присъда, която според тях съответства на законодателството. Що се касае до глобите, наложени на ръководството, те били прекалени за "случай от частен характер", по думите на защитата.

Адвокатът на кралската двойка Жан Вей не пожела да коментира случая, преди да се е консултирал със своите клиенти. Но той увери, че дворецът Кенсигтън със сигурност ще публикува съобщение по въпроса.

Двамата папараци - Сирил Моро и Доминик Жаковид, заснели скандалните снимки, бяха глобени с по 10 хиляди евро.

На кадрите, публикувани в списание "Клоузър" на 14 септември 2012 година, се виждат принц Уилям и съпругата му край басейна в луксозно имение в Люберон в югоизточната част на Франция. Херцогинята на Кембридж беше заснета без горната част на банския си костюм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X