Напишете дума/думи за търсене

Мишел Обама била мъж

Мишел Обама. Снимка РОЙТЕРС

Предаването COOL…T по Би Ти Ви предложи на зрителите си скандална спекулация, която набира скорост в Youtube и социалните мрежи в Америка. Това е теорията, която журналисти от различни медии лансират, че съпругата на бившия американски президент Барак Обама – Мишел, всъщност е мъж.

Журналистът Влади Апостолов побърза да осмее тази теория като я нарече „лудост”, "истерия” и „параноя, и изтъкна следното: „Тези клипчета, сравнения и хронологии за Мишел Обама, която всъщност е мъж и е сменила пола си, цялата тази конспирация идва от дълбините на интернет, където има неща, които човек не може и не иска да си представи. Но те бяха популяризирани от журналиста Алекс Джоунс от Info Wars, който е водещият конспиративен теоретик, водещият конспиративен маестро на съвременната интернет епоха. И той ги направи мейнстрийм.”

По време на разговора екипът на предаването излъчи кадри от интервю на живо с покойната американска телевизионна водеща Джоан Ривърс, в което тя заявява: "Мишел е ”трани”. Всички знаем, че тя е трансджендър.”

В друг запис се чува как президентът Обама нарича съпругата си „Майкъл” вместо „Мишел”.

Водещата Петя Дикова посочи, че дори официални медии като CNN са отразили твърденията на Ривърс, че г-жа Обама е мъж, а съпругът й – гей. Екипът показа и снимки на бившата първа дама, на които някои панталони и рокли правят необикновени гънки.

Според Апостолов „тази новина маркира срещата на две истерии.” Журналистът допълни: „От едната страна е този нагон за конспиративни теории, за фалшиви новини, някакви задкулисни игри и истерията около нашата любима тема за трансджендър манията и за това как биологичният пол е социална конструкция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X