Напишете дума/думи за търсене

Правила само за девойки

Според учените 75% от посланията между хората се предават не чрез думите, а с помощта на невербалната комуникация. Съвременните млади жени обаче не я владеят добре, защото предпочитат да обменят мисли по джиесема и чрез социалните мрежи. Затова не е зле да се запознаеш с препоръките на специалисти в общуването без думи.

Когато разговаряш с някого, го гледай в очите. Старай се да не си намръщен, да не изглеждаш отегчено, да не излъчваш агресивност. Не е нужно непрекъснато да се усмихваш, тогава пък ще изглеждаш като идиот.

Избери как сядаш до другия човек в зависимост от посланието, което искаш да отправиш. Положението лице в лице е идеално за обсъждане на сериозни въпроси, за разговори с родители и учители. С приятелите можеш да сядаш рамо до рамо. В случая казваш без думи, че гледате в една и съща посока. Освен това липсата на зрителен контакт улеснява хората, които се притесняват да ти доверят свой проблем или се чудят как да се сдобрят с теб.

Ако искаш да си по-убедителен, леко докосни събеседника си по рамото. Не задържай обаче ръката си, освен ако нямаш любовни намерения. Изследване показва, че сервитьорите, които уж без да искат докосват клиентите, получават по-високи бакшиши. Действай като тях, скъси дистанцията, но без да прекаляваш.

В никакъв случай не се надвесвай над седналия си събеседник. Почти всички хора тълкуват този жест като агресия.

Не бива да подмяташ химикалки или други предмети из ръцете си, защото другият човек неволно ги възприема като оръжия, насочени срещу него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X