Напишете дума/думи за търсене

С диетата "Плосък корем" отслабваме 8 кг за месец

Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват диети и тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

Предимства

меню с вкусни рецепти

обилни източници на информация

Недостатъци

оскъдни доказателства, че „добрите” мазнини правят чудеса

по-кратък хранителен режим

Тип: балансирана

Цел: загуба на тегло

Твърдението: Ще отслабнете с 8 кг за 32 дни и ще загубите няколко сантиметра от стомашните си тлъстини

Теорията: Мононенаситени мастни киселини (ММК) разрушават коремната тлъстина, докато повишават усещането за ситост и предпазват от преяждане. Тези мазнини на растителна основа може да бъдат намерени в ядките, семената, шоколада, авокадото и зехтина. За разлика от наситените мазнини, които запушват артериите, ММК поддържат артериите гъвкави и меки след храносмилане. Диетата Плосък корем е измислена на базата на средиземноморския хранителен режим. Ключовите съставки на тази диета са плодове, зеленчуци, варива, пълнозърнести храни, зехтин и риба.

Как работи

Плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, бобовите растения, семената и месните протеини са поданиците на тази диета. Тя се случва в две фази. Стартира се с 4-дневен период, който решава проблема със стомашното подуване. Той продължава с 4-седмичен специфичен хранителен план.

Съществуват ли рискове за здравето

Здравословните мазнини като мононенаситените мастни киселини са добри за сърцето и за по-голямата част от тялото. Освен това тази диета намалява кръвното налягане и нивата на лошия холестерол. ММК стабилизират нивата на кръвната захар и инсулина, което е прави подходяща хора с диабет.

Лесна ли е за спазване

Диетата Плосък корем е доста пунктуална в това какво и кога се яде. Ако сте с прекалено натоварен график, може и да ви се стори малко трудоемко да спазвате стриктността на хранене през четири часа.

Ситост

Не би трябвало да чувствате глад, тъй като тази диета препоръчва приема на 1600 ккал на ден. Мононенаситени мастни киселини помагат за забавянето на храносмилането, което ви кара да се чувствате по-дълго сити. Освен това консумирате храни, пълни с фибри, което със сигурност ще заблуди глада.

Скъпа ли е

Не е изключено месата, ядките, рибата, плодовете и зеленчуците леко да натежат на бюджета ви, но пък ще се сдобиете с плосък корем.

за още диети, практични съвети, разговори със специалисти по здравословно хранене, срещи с любими блогъри и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве".

Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X