Напишете дума/думи за търсене

3 причини да пием комбуча

Хората от китайската династия Ян в Китай още 250 г преди Христа ферментирал чай. Наричали я еликсир на безсмъртието.

Няколко века по-късно в Русия била известна като чаен квас. В Австрия я наричали комбухер, а в Америка комбуча.

Комбуча в превод от японски език означава чай (ча) от водорасли (комбу).

Гъбата има антибиотични и пречистващи свойства. Тя помага при понижен тонус, отслабване на паметта, акне, предменструален синдром, херпес зостер, безсъние, хемороиди, язви, възпаление на ставите.

За какво друго е полезна комбуча?

Подобрява храносмилането

Да имаме регулиран стомах, е важно за цялостното ни самочувствие. Благодарение обаче на високата си концентрация на киселина, пробиотици и ензими комбучата е едно от препоръчителните средства за добро храносмилане.

Чисти и детоксикира

Благодарение на високите си антиоксидантни нива и ензими комбучата действа като натурален чистач и детоксикатор на тялото.

Здраве за ставите

Подпомага за заздравяването и предпазва ставите от вредни влияния. В комбуча се съдържат глюкозамини, които увеличават производството на хиалуронова киселина. Помага за запазването на колагена и предпазва от артритна болка. Доброто количество на колаген в организма означава и по-малко бръчки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X