Напишете дума/думи за търсене

Credissimo разширява дейността си в Полша

Kомпанията затвърждава своите позиции на пореден европейски пазар

Водещата ФинТек компания и лидер в онлайн кредитирането в страната – Credissimo, продължава развитието си в един от най-добре развитите европейски пазари – Полша.

След успешното си позициониране в Македония, където компанията едва за година успя да се превърне в пазарен лидер, сега Credissimo започва да предлага иновативните си кредитни услуги и в Полша.

„Навлизането ни в един изключително развит и пъстър откъм участници, решения и продукти пазар със сигурност е голямо предизвикателство за целия ни екип. Силната конкуренция и потенциалът за развитие са наша основна движеща сила. В подобна среда ФинТек компании като Credissimo имат възможността да изпъкнат на общия фон и чрез своите иновативни и потребителски насочени решения, да достигнат до нови групи от клиенти. Горди сме от фактът, че въпреки големите имена, които имат дългогодишен опит на този пазар, навлизането ни в Полша беше обявено, от най-големите и водещи медийни издания, които представиха компанията ни, като „интернет кралете“, благодарение на иновативните ни технологични решения. Интересен факт е, че иновация като нашият чатбот SIMO, все още не е представена. Това ни дава силно конкурентно предимство още от самото начало, като нашите дългосрочни очаквания са да се утвърдим и да поддържаме лидерски позиции в нашата пазарна ниша.“, заяви Георги Карпузов, изпълнителен директор на Credissimo.

Чрез своя иновативен подход в онлайн кредитирането, на сайта credissimo.pl, компанията ще предоставя на полските потребители възможността да се възползват от краткосрочни и дългосрочни онлайн кредити, които са съобразени изцяло с потребностите им. Клиентите ще могат сами да определят размера на месечните вноски и срока на договора си, както и да възползват от революционния подход в областта на финансовите услуги, наложен в България от компанията.

Още преди официалното стартиране в Полша, Георги Руков – директор международно развитие в Credissimo, сподели, че компанията вече е приета за пълноправен член на „Полска асоциация на кредитните компании“ (Loan Companies Association Poland (ZFP)). Асоциацията представлява интересите на най-големите и световни ФенТек лидери в сферата – Wonga (Англия), Cream Finance (Латвия), 4Finance (Латвия), Twino (Латвия), MyBucks (Люксембург), като подкрепя техните дейности за развитие на полската национална икономика.

Експанзията, която Credissimo планира на нови пазари, в голяма степен ще се базира на вътрешно разработената от компанията система за управление на процесите, която позволява лесно модифициране за различните пазари, така че с минимални усилия да бъде имплементирана в нова среда. Тя е и основен фактор за успешното развитие на бизнеса на дружеството на нови пазари.

С разширяването на дейността си, Credissimo затвърждава позицията си на лидер в онлайн кредитирането, като съвсем скоро предстои да навлезе и внедри своите иновативни услуги и технологии в още няколко европейски пазари, сред които Испания, Румъния и др.

X