Напишете дума/думи за търсене

Болниците “Св. Екатерина” и “Майчин дом” спасиха съвместно родилка и бебето й

Съвместна работа между двете университетски болници “Св. Екатерина” и “Майчин дом” в София спаси 22-годишна родилка и бебето й. Майката е била с вродено сърдечно заболяване, вследствие на което настъпва усложнеие, като по време на раждането пулсът й пада до 30 удара в минута. Това съобщиха от пресцентъра на “Майчин дом”.

Спешно събраният екип от специалисти, начело с изпълнителният директор на “Майчин дом” доц. Иван Костов и изпълнителният директор на “Св. Екатерина” проф. Генчо Начев, спасяват младата жена и бебето й. Нейното състояние е вече стабилно и е в реанимацията на “Св. Екатерина”. Бебето е добре и е откарано в неонатологията на “Майчин дом”. Малкото момиченце е 3 килограма и 10 грама и е с ръст 50 сантиметра.

"Този случай е добър пример за успешно сътрудничество и за начинът, по който партньорските и приятелски отношения между двете болници и лекарите помага на пациентите по решаващ начин. Като допълнение щастливата развръзка е най-хубавият подарък за рождения ден на проф. Генчо Начев, който е днес", посочват още от болницата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X