Напишете дума/думи за търсене

Как да ги стигнем французойките... по килограми

Представете си, във Франция само 10% от жените са с наднормено тегло. Ако се разходите из улиците на Париж и срещнете някоя по-закрълена дама, бъдете сигурни, че е туристка. Обяснението на този феномен се крие в техните кулинарни традиции и културата на хранене в страната на шампанското и камембера.

Къде е тайната на тънката талия

Свежи продукти. В менюто на французойките присъстват свежи плодове, зеленчуци, подправки, които придават вкус и са без излишни калории.

Балансираност. Хапват риба, месо, салати, зехтин, хляб, плодове, но избягват маргарин и хидрогенизирани мазнини. Не си мислете, че се лишават от прочутите си сирена. Да, малко са мазни, но бързо засищат и след тях дълго не се огладнява.

Малки порции. Това е най-важното, което можем да "откраднем" от тях.. Хапват си всичко, но по малко. Според изследване на университета в Пенсилвания порциите в американските ресторанти са с 1/4 по-големи, отколкото във Франция.

Удоволствие от храната. Французите дъвчат бавно и за никъде не бързат. Концентрират се само върху насладата от яденето. Парижанките обичат да обядват поне по два часа, но преди това изпиват чаша топла вода с лимон. Там не е разпространено да се храниш пред телевизора.

У дома е най-вкусно. 76% от французойките избират домашната храна, с по-малко сол, захар и консерванти.

Живеят динамично. Ходят пеша и гледат позитивно на живота.

Как поддържат форма френските звезди

Фани Ардан слабее от ярост

Изумително е как Фани Ардан успява да съхрани младежкото си излъчване, въпреки че цял живот пуши, не се е подлагала на пластични операциии и не спортува. 68-годишната актриса твърди, че никога не е спазвала диети."У мен има твърде много ярост, която ме изгаря отвътре. Затова си оставам стройна", със самоирония обяснява тя.

Жената, която покори режисьора Франсоа Трюфо, твърди, че всеки ден яде едно и също, тъй като за нея по-важна е обстановката, отколкото самата храна. Убедена е, че гастрономията е велико изкуство, иначе хората не биха се различавали от животните.

За да е бодра, а лицето й без бръчки, всеки ден пие сок от целина, изяжда два големи моркова и една зелена ябълка. Обича и картофи.

Катрин Деньов се подмлади с безсолна диета

Френската кинолегенда се подмлади поне с десетина години с диетата на Мадлен Жеста, разработена за бързо отслабване. Продължителността на режима е 7-10 дни, за които се свалят 3-5 кг. Дневното меню не бива да съдържа повече от 1200 ккал., а солта се изключва напълно. Тези, които не могат без сол, да подправят храната си с червен пипер, лук, чесън, босилек.

Диетата е ефикасна, но ако след приключването й се върне предишният начин на хранене, свалените килограми се възстановяват. Препоръчва се режимът да се прилага веднъж на 3-4 месеца. Мадам Жеста е личен консултант освен на Катрин Деньов (74) и на Жерар Депардьо, който свали 40 кг, Изабел Аджани, Жулиет Бинош.

Жената, която спечели сърцето на легендарния Марчело Мастрояни, е фен и на разделното хранене. Преди няколко години актрисата отказа цигарите - най-големият й подвиг в името на красотата.

Ванеса Паради е фен на режима "Зоната"

Силата на тази диета е, че помага на тялото само да се изчисти и да се избави от излишните килограми. Основният принцип, който трябва да се спазва е на всяко хапване да се приемат въглехидрати, протеини и растителни мазнини в съотношение 40:30:30. Добре да се спазва поне 2 седмици за видим резултат. Важно е да се яде често и по малко - 3 основни хранения и две закуски. Честото хапване контролира производството на инсулин, който пък регулира нивото на мазнините и захарта в кръвта.

Девизът на Ванеса е яжте по-често, за да отслабнете. Певицата горещо препоръчва режима, разработен от американеца д-р Бари Сиърс, защото с него организмът се зарежда с енергия. Без стрес и йо-йо ефект.

Софи Марсо сваля 5-6 килограма за седмица

Актрисата се гордее с изящната си талия и твърди, че я поддържа с диета, която е нарекла "Тънка талия". Спазва я само седмица и отслабва с 5-6 кг, а после яде каквото поиска, без да пълнее. "Не съм почитателка на фитнеса, но искам тялото ми да е здраво и хармонично", признава 51-годишната Софи. "Гледам да не преяждам. Не ям месо, но обожавам зеленчуци. Рядко си позволявам шоколад, хляб и пържени храни. Банани не съм яла от сто години. Нездравословни храни и сладкиши въобще не вкусвам. Сутрин ям зърнени каши, йогурт, мед, чай с мляко или риба. Не обядвам, но вечерям.»

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X