Напишете дума/думи за търсене

Необичайна употреба на кислородната вода в домакинството

Обичайно я използваме за промиване на рани, но приложенията й в ежедневието са много повече. Ето 16 от тях.

Напоследък всички говорят за това, че много от вносните плодове и зеленчуци са обработени с химикали и бои, за да имат по-приятен вид в магазина. Отмиването може да стане в разтвор от 60 мл кислородна вода и 700 мл вода.

Дървената дъска за рязане се почиства най-пълноценно, ако я натъркате с кислородна вода и я изплакнете. По същия начин направете и с тоалетната чиния, но преди да изплакнете, оставете водата да действа 15 минути.

3% разтвор на кислородна вода е чудесно средство за дезинфекция на четката за зъби. Накиснете я и я оставете за 3 - 5 минути, а после я изплакнете много добре. С този разтвор ще премахнете и мухъл, като е необходимо след натъркване на мястото, бързо да го изплакнете.

С кислородна вода 3% се чистят и уши. Капнете 2 - 3 капки, изчакайте 3 минути и внимателно почистете с клечка за уши. Екземи и псориазис на лицето също се повлияват добре от разтвора. Само трябва да обработвате два пъти дневно проблемните места. Запушени пори и акне също се подават на такава терапия.

И когато става дума за ползи за тялото, не можем да отминем съвета, според който кожата може да се пречисти цялостно във ваната чрез добавянето на 250 мл кислородна вода. С нейна помощ се почиства и устната кухина. Трябва да се жабурите с 3% разтвор и да внимавате да не гълтате. Кислородната вода действа добре и в борбата с гъбичките по ноктите.

Ако искате да дезинфектирате посудата, измийте я ръчно, като добавяте по няколко капки кислородна вода, а после изплаквате добре. За почистване на въздуха си пригответе разтвор от 0,5 л кислородна вода и 3,5 л чешмяна. Смесете ги в шише с пулверизатор и пръскайте.

Дезинфекция на пода също направете с кислородна вода, като разтворите половин литър от нея в една кофа вода. Ако искате да почистите гъбите за миене, ги накиснете за 5 - 10 минути в разтвор 1:1 кислородна вода и обикновена вода. Жълти петна от дрехите се премахват по-лесно, ако накиснете за 2 - 3 часа, като на 10 л обикновена вода добавите 3 супени лъжици кислородна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X