Напишете дума/думи за търсене

Ето къде ще живее бебето на Калин и Наталия от "Откраднат живот"

Бившият вече сингъл апартаментът на д-р Калин Генадиев от "Откраднат живот" кара много жени да въздишат по него. Защото е модерен, но непретенциозен, има само най-необходимото, но е и артистичен. Всъщност всичко това може да се каже и за самия лекар от сериала.

Снимки Десислава Кулелиева

За актьора Димо Алексиев, в ролята на д-р Генадиев от лекарския сериал по Нова тв, вече семейната квартира на неговия герой е идеално място за почивка между снимките. И признава, че интериорът на почти 60 квадратната мансарда страшно му допада. "Въпреки че водата от чешмата реално не тече и някои части от обзавеждането са бутафорни", издава тайни артистът.

Не крие, че му е много уютно в таванското. Може би защото по принцип има слабост към този тип жилища - със скосен покрив и прозорци, от които нощно време се виждат звездите. Дори крои смели планове за творческа намеса в интериора на доктора от болница "Св. Кирил". Все пак заради героя си приема мансардата като свой дом и има право на идеи по обзавеждането.

"В живота съм като лястовичка - градя си гнездата сам", разкрива Димо Алексиев откъде идва желанието му за леки промени в мансардата. Твърди, че д-р Генадиев е от този тип съвременни лекари, които лесно прегарят в работата си и затова е важно у дома да го посреща подреден хаос за повече релакс. В същото време героят му е доста наясно какво харесва, категоричен е в стила си.

Може би и затова така модерната в последните години еклектика идеално пасва на характера на медика от сериала - в абсолютен open space си партнират удобен диван с много възглавници пред телевизора, ърбан осветителни тела в хола и трапезарията, Hi-Tech уреди в кухненския бокс и плъзгащи се дървени врати за балкона и банята. Всъщност тяхната история е доста любопитна. По идея на Лора Венкова - дизайнер на продукцията "Откраднат живот", подът на бившата фотолаборатория на "Кодак", където се намира мансардата, е покрит с дюшеме. От същия дървен материла майстори изработили и плъзгащите се врати - ефектен акцент в мансардата, съчетани с груби метални релски, върху които са поставени.

Ще има ли промени в интериора обаче, след като хирургът вече очаква дете от екранната си половинка Наталия? "Човек е адаптивен. Има неща, на които държиш, но има и други, от които лесно би се лишил в името на жената и детето, които обичаш", загадъчно заключава Димо Алексиев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X