Напишете дума/думи за търсене

Немска рецепта за греяно вино

необходими продукти:

1 бутилка червено вино

50 г кафява захар

50 г мед

малка пръчка канела

2 зърна карамфил

100 мл бренди

кори от 1 портокал и 1 лимон

10 зърна черен пипер

1 зърно звезден анасон

начин на приготвяне:

1 Загрейте виното до кипване заедно с всички подправки, без брендито.

2 Оставете го да изстине до стайна температура. Отстранете подправките и прецедете.

3 Загрейте наново виното, добавете брендито и налейте в предварително затоплени чаши.

Има много рецепти за тази сгряваща напитка. Още от древността е доказана като лек срещу простуда. Може да поднесете греяното вино с резенчета ябълка, сушени плодове или червени боровинки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X