Напишете дума/думи за търсене

New Bloom Winery е големият победител в конкурса „Златната изба“ на България

„Щастливи сме, че сме част от Ренесанса, който преживява българското винопроизводство“, коментира главният енолог на винарната Владимир Влъчков

Изба New Bloom спечели голямата награда „Златната изба на България“ в ежегодния конкурс организиран от сайта exporter.bg. Призовете за постижения във винопроизводството се раздават за трета поредна година. Наградата от името на екипа на New Bloom Winery получи един от най-авторитетните български енолози Владимир Влъчков. Събитието събра водещите родни производители и чужди изби, представени у нас. “В България винопроизводството преживява своя Ренесанс и сме щастливи, че сме част от тези тенденции. Модерното, за което се говори в New Bloom Winery, се дължи на един страхотен екип от млади и утвърдени винари – тази награда е за тях.“, коментира енологът. И допълни, че самото име на избата говори за стила на работа, на който залага винарната.

New Bloom Winery се наложи на пазара като производител, залагащ на новите идеи и модерните вина. Избата разполага с 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина – Драгомир, Найден Герово и Правище. Тя е позната на пазара с марките си Verano Azur, PIXELS, F2F и New Bloom. Избата е единствената у нас, която отглежда редките и нестандартни немски сортове Дорнфелдер и Регент. Някои биха определили решението да се заложи именно на такива уникални сортове, в години когато дори Совиньон блан не беше толкова познат в страната ни, като пълна лудост. Но от днешна гледна точка това позволява на избата да експериментира и да се различава от масовите производители. Първата реколта на Дорнфелдер излиза през 2012. „Дори наши партньори от Германия са учудени как добре се развиват немските сортове Регент и Дорнфелдер в тероара на Западнотракийската низина. Те се характеризират с богата багрилна материя, съчетана със сатенена мекота на танините. Тракия им дава възможност да разкрият потенциала си“, разказват още от екипа на избата. От тях тя лансира две нови червени вина тази зима в серията New Bloom. В технологично отношение също е на световно вино, внедрявайки най-модерните технологии. New Bloom Winery е изба и на големите инвестиции – близо 10 млн. лв за последните години.Продуктовата гама на New Bloom Winery включва четири серии вина.

Най-разпознаваеми на пазара са Verаno Azur и PIXELS, ресторантьорският им бранд, който е и в по-висок ценови клас е F2F, а най-новата им марка се казва New Bloom и събира всичко, с което днес избата в Съединение се гордее – модерно звучене, традиции и технологии, вино с отлично съотношение между цена и качество. Не е случаен и фактът, че изба New Bloom е сред звездите в Тракийския регион, определен за втората най-добра винена дестинация в света. Избата работи и с традиционни сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон блан и Мускат. След New Bloom Winery останаха шест български изби, със сериозна подкрепа в социалните мрежи: Шато Бургозоне, Катаржина Естейт, Едоардо Миролио, Орбелия, Синтика и Вила Юстина.

X