Напишете дума/думи за търсене

Десет евтини козметични трика

Тези малки тайни в макиажа, споделени от професионалните гримьори, ще ви спестят много време и усилия.

1. Слагайте руж… на веждите

Ако искате бързо да освежите лицето, използвайте минимум грим. Достатъчни са ви само малко руж и спирала за мигли. Нанесете руж в розов или прасковен цвят на скулите, като не забравят да минете леко с четката веждите и зоната под веждите – това мигновено ще направи погледа ви по-открит. Няма нужда от никакви сенки за очи.

2. Винаги нагрявайте молива за очи със запалка.

Този бърз трик на професионалните гримьори е незаменим, независимо от модела на козметичния молив. Преди да го нанесете, нагрейте за няколко секунди на открит огън – след това моливът ще стане по-мек и ще можете да го нанесете по-прецизно.

3. Гъбичка за грим + масло

Ако имате суха кожа, не използвайте четка за грим, а гъбичка. Преди използвате я навлажнете, но не с вода, а в масло за лице – кокосовото е идеално за целта. Намаслената гъбичка ще ви помогне да нанесете безупречно макиажа, дори и на сухата и белеща се кожа.

4. Нанасяйте коректор и на носа

Когато прикривате сенките под очите с помощта на коректор, не забравяйте за още две проблемни зони – вътрешните ъгли на очите близо до носа. Цветът на кожата там често се отличава от тена на лицето и този малък трик ще ви помогне да направите грима си по-съвършен.

5. Лак за коса, вместо гел за вежди

За да изглеждат веждите идеални и сресани, не е необходимо да купувате специален гел или восък. Вземете четчица за вежди, напръскайте я с лак за коса и бързо я прокарайте през веждите, докато лакът не е изсъхнал.

6. Използвайте две тонални средства

Този трик споделя в блога си Лиза Елдридж, криейтив директор на Lancome. За идеален грим са ви необходими две тонални средства с еднакъв оттенък. Нужен ви е по-плътен тон, който се нанася само на проблемните зони, например около устата (кожата в тази зона често изисква корекция) или в зоните с възпаления и зачервявания. Втората тонална основа е лек флуид или серум – за цялата останала повърхност на лицето. По този начин кожата ви ще изглежда максимално естествено.

7. Направете хидратиращото червило матово

Дори и най-качествените матови червила изсушават устните. Решението е лесно и приятно. Използвайте обичайното си хидратиращо червило и нанесете отгоре руж с помощта на четка. Пудрата в случая не е подходяща, тъй като променя цвета.

8. Използвайте гъба за коса, за да почистите четките за грим

Ако ползвате цветни сенки, не е необходимо всеки път да сменяте четките. За бързо почистване ви е необходима обикновена гъба за коса (от тези, които приличат на поничка, наричани още подложки за кок) – просто прекарайте четката за грим през нея.

9. Слънцезащитен крем вместо праймер

Няма нужда да купувате праймер (който е просто база за грим), ако имате подръка слънцезащитен крем за лице – ефектът е същият. След крема с UV филтър нанесете пудра – и това е напълно достатъчно.

10. Бежовият молив е чудесна основа

Мекият бледобежов молив е чудесно средство за основа за макиажа на устните и веждите – ще фиксира грима и ще го направи по-траен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X