Напишете дума/думи за търсене

Ани Пападопулу поема към Северния полюс

Снимки: Мила Иванова

Полярното пътешествие ще бъде на 28 януари, Денят на бащата, когато актрисата и майка Ана Пападопулу ще гостува в Музейко, за да разкаже на неговите посетители какво представляват пещерите, къде се намира Ледената пещера и как се стига до Северния полюс по стъпките на първия му изследовател!

Необичайна роля избра Ани Пападопулу за Деня на бащата тази неделя, 28 януари. Актрисата от “Маймуна”, “Писмо до Америка” и “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” става Музейковец за няколко часа, които ще прекара в детския научен център с малките му и големи посетители.

“Музейковец за 1 ден” е инициатива на Музейко, в която през 2018 г. ще участват любими на децата знаменитости с вълнуващи научни истории. Научната разходка започва с Ана Пападопулу, запалена по пещерните и ледовити приключения. Декор за ролята й на Музейковец ще бъде подземният етаж на детския научен център, където Ани и децата ще говорят за българските пещери и техните древни тайни. Разказът ще замръзне под нулата с въображаемо пътешествие към Северния полюс по стъпките на първия изследовател, стъпил както на Северния, така и на Южния полюс - норвежкият полярен пътешественик Раул Амундсен.

Забавно-образователните посещения на гостуващи Музейковци ще бъдат част от тематичната програма на Музейко през 2018 г. - за първи път от създаването на детския научен център, всеки месец тук ще бъде посветен на една голяма тема: “Зимна приказка” през януари, “Въображението” през февруари, “Традиции” през март.

Зимната приказка в Музейко продължава и през последния уикенд на януари не само с мразовитите истории на Ани Пападопупу за едни наистина студени места - пещерите, и едни наистина ледовити пътешествия - тези до Арктика и Антарктика, но и с научните работилници:

- “Зрънце любов” - как да направим хранилка за птици, подарявайки на хвъркатите зимна приказка и научавайки повече за тях;

- “Звездни детективи” - каква е подредбата на небесните тела в зимното небе и как това влияе на нашата зимна приказка на планетата Земя;

- както и с втория за месец януари Ден за най-малките, който ще се проведе на 31 януари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X