Напишете дума/думи за търсене

Откриват кафе училище у нас

Знаете ли, че над 95 % от пълнолетните българи консумират ежедневно кафе? Тези дни семейната компания за кафе Lavazza в партньорство с Кока-Кола ХБК България откриха първото по рода си кафе училище у нас. 

Миналата година в подобни центрове на Lavazza из целия свят са проведени над 7000 курса и над 40 000 човека са били обучени в изкуството на перфектното еспресо. Освен традиционните еспресо и капучино, участниците ще имат възможност да експериментират с нови рецепти за кафе и храна. На официалното откриване на българския център международните обучители представиха разнообразното портфолио на компанията чрез интересна демонстрация с хайвер и пуканки, поръсени с кафе.

"България е изключително важен пазар за Lavazza. Увеличавайки мрежата от учебни центрове по света, нашата цел е да представим първокласната италианска кафе култура на Lavazza на любителите на кафе в България", сподели Паола Аутиеро, ръководител маркетинг в Източна Европа.

Новият център на Lavazza ще провежда обучения за приготвяне на кафе, за да се запазят отличните качества на продукта както в момента на подготовка, така и по време на консумация. Академията ще предлага и обучения за начина на сервиране на кафе и семинари за баристи, бармани и специалисти от хранителната индустрия, както и различни курсове за отглеждане, обработка и дегустация на кафе.

Обучителният център на Lavazza с площ от 180 м2, обзаведен е, разбира се, по италиански дизайн и е напълно оборудван с професионални кафе машини, които присъстват във всички останали обучителни центрове на компанията по света. Всяка година 2000 баристи и бармани ще се обучават да приготвят кафе и специални коктейли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X