Напишете дума/думи за търсене

Натурални средства за изчистване на дебелото черво

Дебелото черно е сериозно подценявана част от човешкото тяло. Този орган извлича водата, солта, витамините и нутриентите от храната, която ядем, помага й да се разгради и елиминира голямо количество от токсините в тялото. Без него щяхме да сме ходещи бомби с миризлива, наполовина смляна храна.

Средностатистическият човек има около 10 кг токсични отпадъци в дебелото черво, което спъва абсорбирането на храната, която консумира и извеждането й от тялото.

Как да поддържаме дебелото си черво здраво и проходимо с природни средства?

Алкална вода

Пийте повече вода на ден – между 10 и 12 чаши. Това помага на червото да се прочисти от токсините.

Най-добре е да ползвате алкална вода, която възстановя естествените pH нива в този орган и забързва изхвърлянето на токсични депа по стените му.

За да си направите такава напитка, добавете 1 с.л. бикарбонат, щипка морска сол и сока на 1 лимон в 4 литра филтрирана вода.

Имайте предвид, че пиенето на повече вода може да доведе до загуба на електролити, които е добре да си набавяте с консумирането на пресни зеленчуци и нерафинирана сол. От време на време може да си позволявате прясно изцеден плодов сок.

Ленено семе

То е пълно с омега-3 мастни киселини и фибри, което го прави идеално за почистването на дебелото черво. Слагайте по 1 с.л. в киселото мляко, в сладкишите, които правите, в смутито, в зърнената закуска. Опциите са безкрайни.

Лимонов сок

Високото съдържание на лимонова и аскорбинова киселина в този сок е идеален за почистването на целия храносмилателен тракт. Смесете 2 ч.л. лимонов сок вода със стайна температура и изпийте до дъно сутрин на гладно.

Сок от сушени сливи

Това е едно от най-ефикасните природни средства за изчистването на дебелото черво. За да си го приготвите, измийте сушените плодове с хладка вода. Махнете костилките и ги накиснете в студена вода за 12 часа.

Прецедете течността през гъсто сито и отново залейте сливите. Варете на умерен огън, докато омекнат. Оставете сока да изстине. Ако се чувствате прекалено задръстени, пийте по 230 г от сока сутрин и вечер.

Ябълков оцет

Той действа по-пречистващо и от лимоновия сок. Аскорбиновата, ябълковата и млечната киселина в тази подправка помага за отделянето и най-токсичните шлаки по лигавицата на дебелото черво. Съдържащият се в него витамин С помага за здравето на храносмилателната система.

Смесете 1-2 с.л. оцет с 1 ч.ч. вода със стайна температура и пийте сутрин на гладно.

Джинджифил

Това растение успокоява стомаха и помага на застоялата храна да се придвижва към изхода. Настържете 2 ч.л. джинджифил във вряща вода и оставете да къкри 10 минути. Пийте по 2 пъти на ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X