Напишете дума/думи за търсене

Английската кралица на романтиката вече и на български

Англия си има призната и още една кралица – на романтиката. Ерика Джеймс – писателка с над 15 любовни романа, е продала много милионни тиражи от книгите си, при това на над 10 езика. Благодарение на издателство „Труд” вече и българският читател ще има възможност да се запознае с книгите на Ерика Джеймс. В издателския план до края на годината са три заглавия, като началото е поставено от романа „Дъжд от глухарчета”.

Ашкомб е най-красивата, кокетна къща в селцето Съфлок – мечтан дом за всяко малко момиченце, но и перфектно убежище, когато си преживял загуба. Саския е само на десет години, когато губи майка си и заживява със своя баща и двамата си дядовци. Младата жена израства, заобиколена от много обич, но усеща огромна празнина в душата си.

Вече на трийсет и две години Саския има реномето на най-добрия реставратор в района. Заедно със своя баща Ралф тя поема нова задача от младия и амбициозен Матю. Той наследява имението „Гласкин хаус”, пълно със стари и на пръв поглед ненужни книги. Но когато Саския открива скрита бележка, осъзнава, че е на път да разкрие разтърсваща любовна история, развиваща се на фона на Втората световна война в известния разузнавателен „Блечли парк”. А Саския и Матю неусетно откриват път един към друг…

Ерика Джеймс
Ерика Джеймс
Ерика Джеймс е автор на петнадесет бестселъра, в това число е и романът „Градини на удоволствието”, с който печели наградата за английски романтичен роман през 2006 година. Следващите й книги попадат неизменно в топ 10 на бестселърите на „Sunday Times”. Кариерата на Ерика Джеймс като писател започва случайно. Самата тя работи като управител на горска хижа, продавач на бургери и секретарка преди да направи десетгодишна пауза, за да отгледа и двамата си синове. Едва след това, вече на 36-годишна възраст, Ерика започва да пише и успехите следват един след друг.

Характерно за Ерика Джеймс е проучването на местата, които описва в романите си. Често може да бъде срещана по малки селца и курорти, където да разпитва нищо неподозиращите жители. Дори в момента Ерика разделя времето си между Чешир, където живее, и езерото Комо в Италия, където разговаря със случайни италианци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X