Напишете дума/думи за търсене

5 причини за преяждането

Какво да ядем, за да отслабнем - това е въпросът, който измъчва повечето жени. Истината обаче е, че основната причина за наднормените килограми е преяждането. Известно е, че за да се нахраним, се нуждаем от количество храна, което може да се побере в шепата ни - всичко останало е излишно. Разберете каква е причината за преяждането и се освободете от този вреден навик.

Не забелязвате какво ядете

Докато се храните, гледате филм или четете - и изобщо не усещате, кога сте изпразнили чинията. Проблемът е, че когато не се концентрираме върху процеса на храненето, не можем да получим удоволствие от него и няма как да контролираме обема на порцията. А това е една от най-разпространените причини за преяждане.

Храните се през нощта

Около 10 вечерта работните и домашните задачи са приключили, децата са по леглата, а вашата представа за релакс е да се излегнете на дивана с пакет бисквити и чаша вино. Диетолозите са убедени, че именно този тип вечерно похапване е сред основните виновници за наднормените килограми.

Постоянно дъвчете нещо между основните хранения

Вероятно сте чували хиляди пъти, че трябва да се храним на малки порции и често. Но това не означава, че трябва да ядем без прекъсване целодневно. Между закуската, обяда и вечерята можете да хапнете плод или шепа ядки, но не прекалявайте и внимавайте за качеството - избягвайте сладките и богати на консерванти храни.

Твърде много изкушения

Крекери на масата, бонбони в офиса, чипс в шкафа за „всеки случай”. Ако около вас е пълно с изкушения, ще хапнете, дори и да не сте гладни. Вместо да се обвинявате в последствие, опитайте се просто да ги избягвате - седнете по-далече от кутията с бонбони на масата в офиса и не купувайте вредни храни за „запас”.

Ядете на нервна почва

Когато сте под напрежение, хапвате парче шоколад. А за по-сигурно - няколко парчета шоколад, пакетче чипс и един сладолед. Ако това ще ви успокои, стресът е на първо място сред причините за емоционални преяждане при жените. Има обаче далеч по-безвредни методи за справяне - например, йога или обикновена разходка в парка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X