Напишете дума/думи за търсене

Зайчето Питър атакува и домовете

2018 година е годината на кучето, но за децата ще е годината на зайчето, и то на едно определено зайче – Питър. По едноименната книга за деца „Зайчето Питър” (написана и илюстрирана 1893 г., публ. 1901 г.) на английската писателка Биатрикс Потър от 30 март по екраните е високобюджетна CGI-анимация.

Дни преди това от издателство „Труд” представят оригиналната книга по филма, както и симпатична версия за по-малките читатели – книга със стикери и забавления.

В книгата по филма „Зайчето Питър” непокорното зайче се опитва да се промъкне в зеленчуковата градина на фермера г-н Макгрегър в компанията на доста съмишленици. Краткотрайната, но бурна радост от гибелта на възрастния мистър Макгрегър е увенчана в грандиозен животински рейв купон. Но точно в разгара на партито се появява г-н Макгрегър – внук – още по-озлобен и мразещ животни. Вечната вражда между Питър и мистър Макгрегър излиза извън пределите на зеленчуковите лехи и се разпростира до Лейк Дистрикт, а след това и в Лондон. Враждата между зайчето и злия внук е породена не само от това кой ще владее градината, но и от това кой ще е по-близък до сърцето на съседката – обичащата животни и много красива художничка Беа. Все пак Зайчето Питър освен палаво е и много добро.

Вместо старото синьо якенце от версиите на Биатрикс Потър, сега то носи модерно дънково саке и нито един музикален хит не му е чужд.

За да не са сърдити малките читатели и любители на зайчета и другите сладки животинки от издателството предлагат и „Занимателна книжка със стикери”. Както самите те са написали на корицата – „тя ще държи лапичките” – на малките деца заети за дълго време. В книжката има неща за лепене, оцветяване, търсене на разлики, пъзели, ребуси, судоку и много шарени стикери.

Великден се очертава да е доста заешки. Така че ако не откриете зайче и яйце из градината, смело се заловете с четене. Забавлението ви е гарантирано!

Търсете в книжарниците, както и на www.trud.cc

„Зайчето Питър – книга по филма”, 96 с., цена: 11,99 лв.

„Занимателна книжка със стикери”, 20 с., цена: 6,00 лв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X