Напишете дума/думи за търсене

Момчета абитуриенти се докараха с грим, рокли и токчета

Целият клас се е снимал за спомен на изпращането в двора. Кирил е от седналите момчета с руса перука и гледа към небето.

Абитуриенти от 12 “а” клас на Софийската математическа гимназия се докараха с рокли, перуки, токчета и грим в деня на изпращането на випуска. Снимаха клип от екстравагантната си поява в училищния двор и го пуснаха в социалните мрежи. Така си докараха десетки коментари, като повечето бяха срещу шеговитата постъпка.

В последните дни на училище децата са в еуфория, направили са го, за да им е весело, каза класната им ръководителка Румяна Караджова, която преподава математика. Те са изключително интелигентни и умни, допълни тя. Според директора Ивайло Ушагелов преобличането било просто тийнейджърска постъпка.

По дефиниция изпращането на всеки випуск е празник, всеки опит това да се свърже с пропаганда на идеология или защита на свръхлиберални ценности като джендър движението, са лишени от смисъл. Това обясни за “24 часа” Кирил Палешутски, едно от момчетата, преоблекли се в женски дрехи. Според него нападките срещу абитуриентите в социалните мрежи са разочароващи, защото възпитаниците на елитната гимназия са донесли на България отлични постижения на национални и международни формати. “Ние сме хора с будни умове, хора, които сме бъдещето на нацията”, каза със самочувствие младежът. Обвиненията били демонстация на малодушие и дребнавост. Кирил ще кандидатства политика и международни отношения в някои университети, а в други - политика и социология. Има оферти и за чужбина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X