Напишете дума/думи за търсене

Как е пълното име на всеки от кралското семейство

Сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл донесе на двамата и куп благороднически титли. Най-зле обаче е принц Чарлз, който има 16, като част от тях ще отидат при първородния му син Уилям, ако стане крал. Ето всички пълни имена на кралското семейство на Великобритания.

Елизабет

Елизабет Александра Мери е по-известна само като кралицата или кралица Елизабет II. А официално трябва да се споменава като Елизабет Втора, по волята на Господ, кралица на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия и всички нейни страни и територии, глава на общността, защитник на вярата.

Филип

Роден е като принц Филип Гръцки и Датски на остров Корфу и е православен. Идва от фамилията Шелсвик-Холщайн-Зонденбург-Глюксбург. След като става гражданин на Великобритания, приема името Филип Маунтбатън-Уиндзор.

Официално е Негово Кралство Височество принцът Филип, херцог на Единбург, граф на Мерионет, барон на Гринуич, Кралски рицар на най-благородния орден на жартиерата, Екстра-рицар на най-стария и най-благороден орден на Тисъл, член на ордена за заслуги, Рицар на големия кръст на кралския викториански орден, върховен майстор и първи управляващ рицар на най-благородния орден на Британската империя, Рицар на ордена на Австралия и допълнителен член на ордена на Нова Зеландия.

Чарлз

Чарлз Филип Артър Джордж е рожденото име на престолонаследника. Неговото пърлно трябва да се чете Негово Кралско Височество принц Чарлз Филип Артър Джордж, принц на Уелс, Рицар на жартиерата, Рицар бачелър, Рицар на големия кръст на ордена на Бат, Рицар на най-благородния орден на Британската империя, Рицар на ордена на Австралия, Рицар на ордена за заслуги на кралицата, компаньон на ордена на Канада, член на частния съвет на кралицата, помощник на кралицата, херцог на Честър, граф на Корнуол, граф на Ротсей, граф на Карик, барон на Ренфрю, лорд на островите и принц и главен стюард на Шотландия.

За англичаните това са Уил и Кейт. Но имената им са достатъчно дълги с всички титли, които имат.
За англичаните това са Уил и Кейт. Но имената им са достатъчно дълги с всички титли, които имат.
Уилям и Кейт

Пълното име на първия син на Чарлз и Даяна е Уилям Артър Филип Луи. Иначе е Негово Кралско Височество принц Уилям, Рицар на жартиерата, Рицар на най-стария и най-благорден орден на Тисъл, член на кралския частен съвет, най-близък съветник на кралицата, херцог на Кеймбридж. В Северна Ирландия е барон Кракерфергус, а в Шотландия - граф на Стратърн.

Съпругата му Катрин Елизабет Мидълтън носи неговите титли като херцогиня на Кеймбридж, боронеса на Красерфергус и графиня на Стратърн. Но не е и принцеса. Защото няма кралско потекло.

Хари и Меган

Хенри Чарлз Алберт Дейвид освен Негово Кралско Височество принц Хенри на Уелс стана и херцог на Съсекс след сватбата си с актрисата Меган Маркъл. Така тя става херцогиня на Съсекс. Двамата стават граф и графиня на Дъмбартън в Шотландия. В Северна Ирландия ще са барон и баронеса на Килкийл.

Рейчъл Меган Маркъл става първата херцогиня на Съсекс. Предният носител на титлата има два брака, но без бласловията на баща си, което не дава титлата на съпругите му.

Джордж, Шарлът и Луи

Децата на Уилям и Кейт трябва да се изписват Негово Кралско Височество принц Джордж Александър Луи на Кеймбридж, Нейно Кралско Височество принцеса Шарлът Елизабет Даяна на Кеймбридж и Негово Кралско Височество принц Луи Артър Чарлз на Кеймбридж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X