Напишете дума/думи за търсене

7 причини да не купуваме стара кола с кожен салон

Преди десетилетия наличието на кожени седалки в колата бе смятано за нещо специално. Сега кожен салон или имитация на такъв може да се поръча почти във всеки модел. Дали да го правим и ако е в употребяван автомобил, дали да го купуваме? Ето и някои от недостатъците на кожения салон.

1. Кожа, която не е кожа

Ако сте собственик на Jaguar, Bentley или кола на друга елитна марка, в която се използват най-добрите материали, може да се смята, че няма да имате проблеми с покритието на креслата и тапицерията по вратите и приборния панел. В много от возилата обаче кожата е изкуствена кожа или т.нар. екокожа, което, между другото, се оказва, че не е толкова лоша възможност. Материалът, от който се прави екокожата, е устойчив на замръзване, не се напуква през годините, не изисква толкова много грижи от естествената, а на всичкото отгоре е и по-евтин от истинската кожа. "Фалшификацията" често обхваща по-голямата част от купето, включително задната част на облегалките за седалките, страничните панели и понякога и облегалките за главата.

2. Лошото качество

На някои автомобили кожената тапицерия е с много лошо качество, което се вижда и с просто само след няколко години експлотация. Такива неприятни изненади крията не само някои японски производители, но дори и германските.

3. Необходима е грижа

Ако искате да запазите кожата в колата в добро състояние, трябва старателно да я разтривате с различни съставки няколко пъти в годината или да се доверите на специално обучени хора, което ще ви струва още пари. Само така интериорът ще запази чистота, която искате, а грозните белези и пукнатините няма да ви дразнят толкова много. Износеният кожен салон е не само депресираща гледка, но и сваля цената на автомобила при препродажба.

4. Дискомфорт през зимата и лятото

Ако кожените кресла в автомобила имат функция за отопление и охлаждане, няма да има проблеми. В противен случай в горещината ще бъдете принудени да сядате с дълги панталони, защото буквално рискувате да изгорите и "да залепнете" за кожата, а през зимата мъжете постоянно ще ги преследвате мисълта за невъзможност да произвеждат потомство. За щастие много модерни автомобили са оборудвани поне с отопление на седалките.

5. Седалките са хлъзгави

Понякога кожените седалки наистина са хлъзгави! Особено онези, които почти са лишени от странична опора и имат малък профил. Просто трябва да приемете това неудобство и да свикнете с него.

6. Повишено потене

В коженото кресло определено се потите повече, отколкото, ако е общито с плат или велур. За да сте сигурни, че водачът и пътниците ще излязат от автомобила сухи, трябва кожата да се перфорира. Тези пори обаче с удоволствие поемат мръсотията и трохите на храната, която се ползва в колата.

7. Миризмата на предполагаемата кожа

Много хора харесват аромата, излъчван от новия кожен интериор. Всъщност тази миризма не е от кожа, а химически препарати, с която тя е третирана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X