Напишете дума/думи за търсене

Мария Силвестър: Жълтите медии не блестят с въображение, когато ме сватосват

“Бригада нов дом” ме промени най-издълбоко, казва водещата.

Черна коса, дълги крака и заразителен смях са само част от отличителните черти на Мария Силвестър. Тя е сред най-разпознаваемите имена и лица на тв екрана, а в последните 3 години е символ на доброто за много от зрителите и участниците в “Бригада нов дом” по Би Ти Ви.

“Много неусетно минаха три сезона, в които помогнахме на доста семейства. Мисля, че това е най-пълноценното ми появяване в праймтайм. И невероятна възможност да го използвам за подобна благородна цел. Защото предаването ни, освен че е в помощ на семейства под социалния минимум, е и мотивиращо. По някакъв начин то връща така закърнялата напоследък необходимост от съпреживяване, емпатия. А аз искам да живея в

свят, в който хората

все пак вярват,

виждат и чуват човека до себе си”, казва Мария Силвестър и допълва:

“Това ми даде “Бригадата”. Надеждата, че доброто може да бъде събудено. Но не просто на думи, а на действия. Защото това правим ние. Действаме, имаме цел. Извадено от телевизора, това като пример може да съществува и да работи. Само трябва да се огледаме. Не е трудно, зад всеки човек, когото автоматично осъждаме и затваряме в етикет, има история, травма, липса... на любов. Просто понякога са е нужни търпение и проникновеност. Само това. И една добра дума. Вършат чудеса”.

През предаването са минали много семейства, все с тежки съдби. Тя обаче казва, че няма място за сравнение между тях.

“Каквото персонално съм получила като уроци от участниците, си остава за мен. Предаването ми отне възможността да гледам с широко затворени очи. Вече не може да не ми личи, когато виждам празни хора, некрасиви отвътре, безцелни, а те, за съжаление, са на най-разнообразни места. Това ми отнема инфантилната и удобна невинност на щраус синдрома. Това да знам, че някъде там има човек, който се бори за живота на детето си... и в същото време да виждам човек със златно бентли. Не критикувам, просто на моменти ме обърква. Знам, че за всичко си има причина, но не знам как да я тълкувам в полето на собственото си чувство за справедливост.”

Покрай това, че е водеща на предаването, много хора ѝ пишат, но не я спират по улиците с молби.

“Хората не са такива. Тези, които имат най-голяма нужда от помощ,

доста често

са много тихи,

те не молят”, казва Мария Силвестър. Преди да се заеме с “Бригада нов дом” обаче брюнетката е водила много други предавания и рубрики. Казва, че всички те са разкрили различни аспекти от характера и заложбите ѝ и обича работата в телевизията. Но признава: “Бригадата” ме промени най-издълбоко”.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X