Напишете дума/думи за търсене

6 начина домът да остане чист, ако имаме домашен любимец

Обожаваме ги и те са част от семейството, но няма как да се размине без някоя и друга поразия, често свързана с чистотата в дома. Решения почти винаги се намират, даже с подръчни средства. Ето 6 хитрини, които ще помогнат.

Миризма по меките мебели

Насипете мястото обилно със сода и оставете така 15 минути. После оберете с прахосмукачка.

Косми

Добре е винаги да имате на разположение гумени ръкавици. Намокрете ги и събирайте космите от текстила и меките мебели. В периода на смяна на козината обаче несъмнено ще се наложи по-активна употреба на прахосмукачката.

Петна от лапи

В повечето случаи е по-лесно да бъдат отстранени, когато са изсъхнали. Затова изчакайте това да стане и ги изтъркайте с разтвор от вода и препарат за миене на чинии.

Остатъци

Дъвчащите играчки за изяждане или почистване на зъбите са от любимите на домашните животни. Но често остават парченца от тях. За да си спестите чистене, забранете на кучето или котката да ги дъвче навсякъде из дома, особено върху мебелите или килима. Определете му места за целта. А ако не искате да го правите, купувайте дъвчащи играчки в светъл цвят, които при размекване или настъпване няма да оставят натрапващи се петна.

Петна от урина

Ако кученцето е малко или просто по стечение на обстоятелствата не сте успели навреме да изведете вече порасналото куче, подобен проблем е възможен. Върху килима или мокета може да се справите с използването на домашен сапун или на специален сапун за петна. Настържете известно количество и го разтворете в малко вода. После намажете петното и търкайте. Изплакнете с разтвор от вода и оцет. Засъхнали по плочки петна се премахват лесно с гъста содена каша.

Петна от изпражнения

И това се случва, като освен мръсотията се добавя и неприятна миризма. Направете разтвор от супена лъжица препарат за миене на чинии, супена лъжица оцет и две чаши вода. С гъба почиствайте петното, докато не изчезне. Ако това не свърши работа, капнете няколко капки кислородна вода и три капки разтвор на амониев хлорид (нишадър). Внимавайте за цветовете на текстила. Накрая изплакнете с чиста вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X