Напишете дума/думи за търсене

Амитица: Ще се радваме да работим с всеки фермер, който иска и работи за него

Здравето на растенията е свързано с висок стандарт на производство, което е функция на висока технология и подходящи сортове. Този стандарт най-често е свързан с БИО производството, а и не само. Ние сме убедени, че високият стандарт на производство изпълнява двойна обществена роля :

-предоставя чиста висококачествена храна от пълноценни здрави растения

-висок стандарт в областта на здравето на хората и най-вече на децата

Тази роля е свързана и с опазване на околната среда и климата, дългосрочно плодородие на почвата и висока степен на биологично разнообразие. Ето защо повече трябва да говорим за ЗДРАВЕТО НА РАСТЕНИЯТА.

Вкусът на зеленчуците зависи от сорта , от това да са здрави и отгледани по една съвършена технология без химия, без химически торове , без стимуланти. Напоследък интересът към българските сортове зеленчуци трайно се завръща. А когато са здрави, те са предпочитани от всеки.

Амитица ви предлага една такава технология, разработена съвместно с български институти и испански научни институти. Ето как ви я представяме:

Есенна обработка на почвата и торене с био-органичен тор BUFALO +FANTAC. Това торене осигурява висока запасеност на почвата, защото е само органика, и я обогатява с микроорганизми, за които тази среда е най-подходяща за развитие. През зимния период тази органична материя се усвоява 100% от почвата, подобрява структурата й и засилва въздухообмена. За да запазим тази структура, която сме създали през есента, рано напролет внасяме BIOMAX +AMINO T. Това подържа структурата, нормалната реакция на почвата през целия сезон на вегетацията. В така обработена и запасена почва засаждате зеленчуците. Преди цъфтежа подхранвате листно с AMINOGREEN-24 или RAIZOOT по преценка на консултант от фирмата или обучен от фирмата агроном.

Трябва да имаме предвид също, че има почви с много увредена структура със силно нарушена реакция / вкислена или засолена/, при която независимо от проведеното много добро запасявано и последващо торене е необходимо да внесем продукт, който целево подсилва корена, поне първата година на площите, на които започваме да работим за РАСТЕНИЯ С ДОБРО ЗДРАВЕ и отлична хранителна стойност. Такива продукти са: серията ЕКОПРОБ в зависимост от вида на зеленчуците или QUANTUM- корен. Така гарантираме едно много добро вкореняване, силен корен, който извлича толкова храна, колкото е необходима за пълноценно развитие на културата. Българските учени от Института по физиология на растенията, заедно с испанския научен институт добавиха към технологията и един продукт който увеличава цъфтежа и допринася за задържане на плода-QUANTUM-цъфтеж.

За да бъдат здрави растенията, за борба с болестите и вредителите Амитица ви предлага биологични инсектициди и фунгициди според вредителя. Това са растителни масла, Нем-азал, Пиретро-натура, Натуралис, Рапакс, Фитосев, Ризо-витал 42 и др.

Ще се радваме да работим с всеки фермер, който иска и работи за здравето на растенията. Това е нашето послание към всички фермери.

X