Напишете дума/думи за търсене

Грижа за зрението при диабет

Диабетът е една от водещите причини за слепота и намалено зрение. Два са основните симптома на нарушаване на очното кръвоснабдяване – микросъдова оклузия и микросъдово изтичане. Като резултат се проявяват измененията в ретината, характерни за диабетната ретинопатия – малки кръвоизливи, твърди ексудати, микроаневризми и оток.

Отокът в макулата е основната причина за промяна и намаление на зрението. В последните години все по-голямо внимание се обръща на повлияване на кръвообращението с цел намаляване на отока. Този тип лечение към момента се прилага само с инжекция в очната ябълка и носи известни рискове. Това го прави неоправдано, когато се касае за профилактика. Затова вниманието се насочва към медикаменти за перорално приложение. При пациенти с диабет това има двойно предимство – освен че са неинвазивни, те подобряват съдовата циркулация в целия организъм.

У нас беше осъществено специално клинично проучване за ефективността на продукта Ентан, което си постави за цел да наблюдава микроструктурните промени в лимбалното кръвообращение и съдовия пермеабилитет при пациенти със захарен диабет преди, по време и след лечение с Ентан.

Всеки пациент е приемал Ентан 2 пъти по 1 капсула дневно в продължение на четири седмици. На всеки е извършено изследване на зрителната острота, биомикроскопия и изследване с лазерен конфокален микроскоп на живо на предна очна повърхност на първа визита, на втора и четвърта седмицa.

Проучването дава солидни доказателства за подобряване на очното кръвообращение при пациенти с диабет, прилагащи Ентан в дозировка 2 пъти по 1 капсула дневно. Поради характеристиките на продукта и високия профил на безопасност Ентан е подходящ като профилактична, адитивна и терапевтична мярка при пациенти с различни стадии на диабетна ретинопатия.

EНТАН

За здрави съдове и добро кръвообращение

Всяка капсула съдържа 80 mg проантоцианидин и 40 mg стандартизиран екстракт на Гинко билоба. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

Вече в иновативни растителни капсули VGcaps - 100% чист природен продукт.

Хипоалергични, без глутен, примеси и консерванти!

Без съставки от животински произход!

Подходящи и за вегетарианци!

За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА. София, 1202, ул. „Цар Симеон” 52, тел. 02/ 983 62 03, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете www.entan.bg. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X