Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които се случват с тялото след 30

Приближаването на 30-годишна възраст се струва страшно на по-младите жени. Всички сме чували слуховете за по-лошия махмурлук, за побелелите коси, за кожата, която започва да губи от младостта си, натискът, независимо дали е ваш собствен или този от околните, за сватба и деца. И, разбира се, уверението на предшествениците ви, че след 30 килограмите се трупат по-бързо от първи сняг.

Какво се променя в тялото, след като влезем в третото десетилетие на живота?

1. Шансът за забременяване намалява

Едно от най-големите опасения на 30-годишната възраст (особено за жените) е въпросът за фертилността.

Много хора отлагат бебетата, за да развият кариерата или да се порадват по-дълго на младостта и безгрижието. Но с напредването на времето яйцеклетките намаляват и има за какво да се притесняваме.

2. Косата започва да изтънява и дори да посивява

С напредването на възрастта дебелината на косъма се променя, а сивият цвят може да стане неотменен спътник на косата.

3. Костите отслабват

Това е един от неособено положителните аспекти на напредващата възраст. Приемайте повече калций, за да направите костите си по-силни.

4. Метаболизмът се забавя

Дори и най-слабите сред нас не са застраховани от натрупване на мазнинки. След 30 е добре да започнете да преразглеждате начина си на хранене, ако не искате да качите килограми.

5. Бръчките започват да се появяват

След 30 производството на нови клетки на кожата започва да се забавя, същото се отнася и за колагена. С навършването на тази възраст е добре да включите в разкрасителната си козметика и такава с ретиноиди, което ще спомогне за стимулирането на производството на колаген и ще помогне на кожата да устои на набръчкване.

6. Менструалният цикъл може да се промени

Намаляването на важни хормони като естроген и прогестерон влияе на менструалния цикъл, който може да доведе до нередовни, тежки или леки периоди и може да предизвика хаос в живота на жената. Някои дами дори започват перименопауза - етапът преди менопаузата. Той включва променливи менструални цикли, промени в настроението и безплодие.

7. Рискът от различни болести се увеличава

Според Реймънд Дж. Теси, главен изпълнителен директор и съосновател на INmune Bio, нещо като "възпаление" се случва в тялото, когато остареем. Този феномен причинява "болести, свързани с възрастта", като карцинома.

Доктор Теси препоръчва да се правят тези неща възможно още от ранна младежка възраст:

- Не пушете. Тютюнът е гарантиран бърз билет за възпаление.

- Контролирайте теглото си. Затлъстяването вреди в много отношения.

- Упражнявайте се редовно. Спортът стимулира спирането на хроничното възпаление.

- Спете повече и внимавайте със стреса

Освен това рискът от меланом се увеличава с възрастта. Той е един от най-честите ракови заболявания при младите възрастни и това е водещата причина за смърт, свързана с рак при жени на възраст между 25 и 30 години.

За да предотвратите рака на кожата, избягвайте излагане на слънце в средата на деня. Използвайте слънцезащита и никакви, ама никакви солариуми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X