Напишете дума/думи за търсене

Искате да сте грамотни и в крак с бъдещето? Ние сме вашите хора

В световен мащаб фалшивите новини променят реалността около нас - за съжаление, в негативна посока. И ако доскоро тези процеси бяха запазена територия за анализ от медийните експерти, днес става все по-важно всекидневното умение да разпознаваме истината от манипулацията. Затова обучението по медийна грамотност е сред най-актуалните университетски специалности.

Специалност „Култура и медии” в Югозападния университет „Неофит Рилски” осигурява на студентите си оптимален баланс между теоретични знания и практически умения. Наред с усвояването на базови понятия и идеи от сферата на медиите, младите хора имат възможност да практикуват в реална среда наученото. Методите на обучение са съобразени изцяло с интересите на студентите, атмосферата на преподаване е свободна и стимулираща въображението. Често се канят гост лектори - журналисти, продуценти, рекламни специалисти и др. - които споделят детайли „от кухнята” на професията си. По време на обучението се осигуряват възможности за платени стажове и се организират изнесени семинари в страната и чужбина. Важна подробност е, че е осигурена възможност и за студентите, които работят или по някаква друга причина не могат да присъстват редовно на лекции - за тях се съставя индивидуален план на обучение.

Специалност „Култура и медии” е подходяща за младите хора, които се интересуват и искат да са в крак с новите технологии, социалните мрежи, визуалните медии. Тя е за всички, които смятат, че висшето образование трябва да е не само полезно, но и интересно и вдъхновяващо.

За повече информация и директна връзка за въпроси можете да използвате фейсбук страницата на специалността.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X