Напишете дума/думи за търсене

Зимни тенденции, които вече не са на мода

Съвременната мода се променя толкова бързо, че тъкмо свикнем с един тренд и той вземе, че изчезне яко дим. Затова за да сте в крак с модата и в същото време да не ви се налага да харчите тонове пари, най-добре е да имате някои неостаряващи артикула и няколко нови, с които да освежавате гардероба си няколко пъти в годината.

Кои познати тенденции вече не са актуални?

Палта, изработени от дълга изкуствена козина
Палтата, наричани и ламас, имат дълга и пухкава козина, която им придава необичаен вид. Въпреки това дизайнерите вече ги замениха с палта от велур, наречени още плюшено мече. Те са меки, а цветът може да бъде какъвто поискате - колкото по-необичаен, толкова по-добре.

Супергигантските якета с пух
Гиганските якета бяха огромен хит, но сега те губят своята популярност. Въпреки факта, че дрехите с големи размери все още са модерни като цяло, това не важи за тези връхни одежди.

Вталени якета с колан
Все още ще видите по улиците много момичета, които носят вталени якета, които са дълги до коляното, имат еластичен колан и качулка. Въпреки това една от най-големите тенденции в последно време е широкият силует, който прави горната част на тялото да изглежда по-обемна. Ето защо по-широките или поне по-правите якета са вероятно по-добрият избор сега.

Парка с козина
Преди около 2 години почти всеки имаше в гардероба си парка, а цветната козина (изкуствена или естествена) беше една от най-големите й характеристики.
Днес обаче всякакви кожени декорации върху парката са отживелица. На мода са авиаторските кожени якета и дългите палта.

Елеци с козина, които приличат на гъсеници
Тук не става въпрос само за използването на естествена козина. Жилетките, направени от козина, са приемливи стига моделът им да не наподобява гъсеница. Стилистите препоръчват да ги замените с рокли без ръкави и жилетки в различни цветове и текстури.

Плетени барети или шапки с декорации
Модните къщи излязоха с нови видове шапки, които ще бъдат модерни през следващите няколко сезона. Сред тях вече не фигурират барети с повече прежда на върха. Същото важи и за шапките с мъниста, цветя и други декорации.
Дизайнерите предлагат за този сезон шапките изцяло да се заменят с ленти за глава, макар че това едва ли е ще е валидно за скандинавските държави и Сибир.
Шапките бийни са по-модерни сега. Този модел е подходящ за всички видове лица и е универсален за всяко зимно връхно облекло.

Къси плетени рокли
Тази тенденция беше малко странна, но много популярна. Без значение дали роклите бяха от обикновена вълна или синтетични материали, не им достигаше достатъчно материал, за да топлят краката. Сега миди роклите са по-модерни -топли и красиви.

Чорапогащници с принтове и лога
Чорапогащниците с куп лога и цветни снимки вече не са на мода. Сега едноцветните им събратя са модерни. Тъмночервено, синьо, сиво или дори розово – всичко е добре дошло, тъй като прави краката да изглеждат много по-привлекателни.

Ботуши тип чорап
Тези ботуши с еластична горна част бяха хит сред всички модерни жени, но настана моментът да спрете да ги носите. Те не са предназначени да се използват в студено време, добри само за есента и пролетта. Дизайнерите се върнаха към класическите ботуши с права горна част, а стилистите препоръчват да комбинирате палта и якета с кубинки.

Мръсно изглеждащи кецове
Тази тенденция се появи преди няколко зими, след като една от големите италиански модни къщи пусна на пазара мръсни маратонки. Много скоро други известни марки започнаха да произвеждат такива обувки, но времето на този тренд свърши.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X