Напишете дума/думи за търсене

вкус

;
Идеи за мезета за бяло вино и розе

Идеи за мезета за бяло вино и розе

Канапе с извара и скариди 15 мин/ 2 порции Задушете до златисто в зехтин 12 големи скариди, предварително обелени. Нарежете 1 - 2 краставици на шайби. Изрежете с помощта на чаша хлебни кръгчета и

Вкусни и полезни рецепти от коприва

Вкусни и полезни рецепти от коприва

Копривата се използва за храна от незапомнени времена. Тя е здравословен и хранителен продукт, който оказва благотворно влияние върху целия човешки организъм

Спаначени рулца

Спаначени рулца

богато на витамин К лесно 8 порции 40 мин За една порция: 336 ккал мазнини 23 г холестерол 10 мг въглехидрати 25 г протеини 7 г фибри 1,3 г необходими продукти: 1 лист бутер тесто 150 г

Естрагонът – изисканият аромат на храната (+рецепта)

Естрагонът – изисканият аромат на храната (+рецепта)

Вещи в занаята кулинари се кълнят, че естрагонът, известен още като тарос, е финалният щрих за изискан вкус на редица ястия. Ако сте почитатели на рибата, не го подминавайте с лека ръка

Как да направим перфектния дресинг за салата (+рецепта)

Как да направим перфектния дресинг за салата (+рецепта)

В сезона на салатите може да ги направим много по-вкусни и атрактивни, ако овладеем изкуството да забъркваме дресинг. Класически винегрет Всеки трябва да знае тази простичка рецепта

Рецепти за екзотични ястия без термична обработка

Рецепти за екзотични ястия без термична обработка

Карпачо от миди 10 мин/ 4 порции Смесете 2 с.л. нарязан на ситно корен от джинджифил, 1/2 ч.ч. лук на ситно, 1/2 ч.ч. зехтин и 1 с.л. сок от лайм (или лимон)

Триъгълници с извара

Триъгълници с извара

богато на тиамин лесно 16 порции 70 мин За една порция: 139 ккал мазнини 5 г холестерол 23 мг въглехидрати 20 г протеини 4 г фибри 0,7 г необходими продукти: 400 г брашно 200 г вода 1 1/2 ч.л

Полента с леща

Полента с леща

богато на фосфор лесно 8 порции 20 мин За една порция: 107 ккал мазнини 7 г въглехидрати 8 г холестерол 17 мг протеини 2,5 г фибри 1,2 г необходими продукти: 1/2 пакет царевичен грис 50 г масло

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

X