Напишете дума/думи за търсене

орехи

;
Торта Павлова с орехи

Торта Павлова с орехи

Необходими продукти: 6 белтъка щипка сол 250 г кафява захар 375 г сушени плодове 200 г орехи 1 ч.ч. заквасена сметана 1/2 ч.ч. кисело мляко Начин на приготвяне: 1. Загрейте фурната на 180°С

Мързелив щрудел

Мързелив щрудел

ниско съдържание на холестерол лесно 8 порции 45 мин За една порция: 253 ккал мазнини 18 г холестерол 7 мг въглехидрати 29 г протеини 3 г фибри 1,8 г необходими продукти: 1 1/2 ч.ч

Рецепта за веган заквасена сметана за пикантни ястия

Рецепта за веган заквасена сметана за пикантни ястия

Заквасената сметана е продукт, който може да се използва за придружаване на много различни ястия. Осигурява отличителен щрих по отношение на вкус и текстура

Внимателно с орехите

Внимателно с орехите

Ползите за красотата от тези ядки отдавна са известни – те съдържат много витамини, ценни минерали и микроелементи, които поддържат косата, кожата и ноктите в перфектно състояние

Грузинската кухня – най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието (+рецепти)

Грузинската кухня – най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието (+рецепти)

Грузия не е просто красива страна, известна с интересни забележителности, но и с невероятната си кухня. Според една от тамошните легенди, когато Господ раздавал земя на хората

Полезни храни с вредно действие

Полезни храни с вредно действие

Лукът и чесънът са причина за лошо храносмилане Признати като едни от най-силните противовъзпалителни средства, лукът и чесънът неизменно присъстват на трапезата ни, особено през студените месеци

Таратор с люта чушка и кайсия

Таратор с люта чушка и кайсия

необходими продукти: 3/4 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. вода 1/4 ч.ч. орехи или бадеми 1 малка люта чушка на ситно 4 с.л. мента на ситно 2 с.л. кориандър на ситно 1 малък домат без семки на ситно 1/2 ч.ч

Царски таратор - идеалната студена супа за горещините

Царски таратор - идеалната студена супа за горещините

Тараторът е много лесен за приготвяне, но понякога неговата класическа рецепта втръсва, особено ако я консумираме често в топлината на лятото. Предлагаме ви една по-различна вариация на тази студена

Кои храни предизвикват алергии - първа част

Кои храни предизвикват алергии - първа част

Напоследък все по-често се говори са хранителните алергии. В менютата на ресторантите вече е задължително да бъдат посочени всички алергени, а майките на малките деца все повече внимават с какви

Кои са най-полезните ядки

Кои са най-полезните ядки

Изследователи от Пенсилвания откриха кои са най-полезните ядки. Критерият, според който са ги оценявали, е най-високо количество антиоксиданти. Първенството печелят орехите

X