Напишете дума/думи за търсене

пържене

;
Как да готвим бързо и вкусно в уок (+видео)

Как да готвим бързо и вкусно в уок (+видео)

Уокът е куполовиден тиган, който обикновено се използва за готвене на китайска кухня и стир фрай (бързо пържене). Той изисква по-малко мазнина и разпределя топлината равномерно

С какви мазнини не трябва да се готви

С какви мазнини не трябва да се готви

Понякога маслото има вредни свойства. И дори сред най-добрите мазнини има такива, които не са подходящи за високи температури. Има растителни масла, които са напълно неподходящи за пържене

Как да направим перфектната панирана риба

Как да направим перфектната панирана риба

Ако на някого „панирана риба“ му звучи като нещо просто, значи не е ял хубав "фиш енд чипс" никога. За да се панира рибата като в професионален ресторант

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Пържено пиле, пържени картофки или лучени кръгчета – трудно е да се устои на тази хрупкавост! Няма друг метод на готвене, при който храната да е толкова приятно хрупкава отвън и същевременно мека и

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Защо пържените картофи са вредни? Те съдържат аминокиселината аспаргин, която при висока температура (над 190 градуса), при каквато се случва пърженето, се превръща в акриламид

Кой начин на топлинна преработка е най-здравословен

Кой начин на топлинна преработка е най-здравословен

Обработването на храната чрез огън е било важна цивилизационна стъпка на първобитния човек. При всичките промени, които кулинарията е претърпяла през годините и до днес

Струва ли си да имате еър фрайър в кухнята

Струва ли си да имате еър фрайър в кухнята

Еър фрайърът стана много популярен през последните години. В същото време много хора все още се чудят дали си струва да направят място и за такъв уред в своята кухня

Как да готвим по-здравословно

Как да готвим по-здравословно

Дори да не сте маниаци на тема здравословен начин на живот, обърнете внимание на тази статия, защото от нея ще научите, че има случаи, при които храната не само не е полезна

Кои мазнини са полезни за пържене

Кои мазнини са полезни за пържене

Авокадовото и кокосовото масло са фаворитите от растителен произход, изненадващо съвременната наука валидира бабината концепция за 1:1 мас и олио. Най-комичната претенция за здравословно пържене

X