Напишете дума/думи за търсене

Как да имаме мека и нежна кожа през зимата от главата до петите

Далеч сме от времето, в което ще избутаме пуловерите към дъното на гардероба и ще извадим кецовете и сандалите, но когато то все пак дойде, е добре да сме подготвени. Кожата да е мека и нежна, поддържана и приятна, а не тепърва да предприемаме спешни мерки по възстановяването ѝ.

През студените месеци тя страда от ниските температури, вятъра и замърсяванията в големите градове и в края на зимата със сигурност сте забелязали как е позагубила от своите блясък и еластичност. Ето няколко съвета от специалисти, които ще ви помогнат да се радвате на красива и добре подхранена кожа, приятна на допир.

 1. Ексфолирайте редовно, за да се отървете от мъртвите клетки на кожата и да подобрите текстурата ѝ

Мъртвите кожни клетки могат да запушат порите и да направят кожата ви по-груба. Ексфолирането помага да се премахне този слой, за да се разкрие кадифено мека кожа отдолу. Ако имате чувствителна към химически ексфолианти кожа, помислете за леко третиране със суха четка, с кръгови движения за няколко минути преди душ. Нежният скраб за лице е за страхотен вариант, защото не предизвиква разразнения.

2. Къпете се с продукти на маслена основа

В студените зимни сутрини няма нищо по-приятно от това да си вземете горещ душ душ с пара. За съжаление топлата вода не е толкова полезна – тя може да премахне естествената влага, която поддържа кожата мека и бебешки гладка. За да подпомогнете нейното хидратиране по време на къпане, мийте тялото си с продукт на маслена основа и избягвайте дългите горещи душове и вани.

3. Измивайте лицето с нежна пяна

За красотата на лицето е от изключителна важност два пъти на ден да го измивате с нежна пяна. Доброто почистване с качествен продукт е задължително в рутината на всяка жена, която държи на сияйния вид на кожата си и която е бдителна срещу признаците на стареене. То е и предпоставка всички последващи продукти, които слагате върху лицето си, да проникнат оптимално и по този начин да  постигнете ефекта, който очаквате от тях.

Опитайте пяната за почистване на лице на Balea с екстракт от алое вера и ще видите ефекта почти веднага. Алоето е растение, което съдържа в себе си над 200 ценни активни съставки под формата на витамини, минерали и аминокиселини, включително и рядко срещания витамин В12.

4. Хидратирайте кожата на лицето и деколтето

Това става след измиване и подсушаване, като най-добре заложете първо на хидратиращ серум. В добрите серуми има съставки, които активират  овлажняването на кожата, а след това с нанасяне на хубав крем ще “запечатате” хидратацията за по-дълго време. Не забравяйте и деколтето.

Кой хидратиращ серум е добър ? Отново бихме заложили Balea – марка на dm, която предлага богат асортимент от продукти с отлично съотношение на цена-качество.

5. Носете слънцезащитен крем всеки ден, дори и през зимата

Вашето тяло се нуждае от слънчева светлина, за да произвежда витамин D и да поддържа циркадния си ритъм. Въпреки това  продължителното излагане на слънце може да причини слънчеви изгаряния, сухота и дългосрочно увреждане на кожата ви. Нанасяйте слънцезащитен крем всеки път, преди излизане, за да си гарантирате, че можете да се наслаждавате на слънчевата светлина без вредните странични ефекти. Не забравяйте, че слънцезащитният крем има тенденция да издържа около два часа, така че може да се наложи да го носите със себе си и да го подновявате редовно.

6. Нанесете балсам за тяло преди лягане, за да подхраните кожата си в дълбочина

Ако имате възможност, си вземете душ преди лягане, а след това, върху още топлата кожа, нанесете от горе до долу мек хидратиращ продукт за тяло. Ще се почувствате моментално с много нежна кожа. Облечете нощница или пижама от памук. Ако може да сложите и овлажнител за въздух в стаята, ще постигнете страхотни резултати. Тези устройства  насищат въздуха с влага и могат да помогнат за предотвратяване  изсушаването на кожата ви.

Страхотен избор  на балсам за тяло е този на Balea от лимитираната серия Magic Forest, който ще погали сетивата ви с прекрасен аромат.

7. Правете си маски

Маските не са само за лице, но, разбира се, ако целите прогонване на бръчки, започнете първо от там. Една хубава анти-ейдж маска има мигновен ефект, който ще наблюдавате в огледалото и през следващите няколко дни. Препоръчва се да се грижите по този начин за лицето си два пъти седмично.

Освен това може да използвате и маска за крака. Да, правилно прочетохте – маската за крака има силни активни съставки, които задържат влагата и не позволяват образуването на груби участъци по петите ви.

Два страхотни продукта, които ще изпълнят тези цели за вас, са маската за лице против бръчки с Q10 и хиалурон на Balea и маската за крака с масло от авокадо и екстрат от лайм – отново на същия бранд. След като сте приложили маската за крака според указанията на опаковката, намажете обилно с богатия на уреа крем за крака на Balea, обуйте меки памучни чорапки и се радвайте на мекота и комфорт.

8. Не забравяйте да хидратирате и ръцете си

През зимните месеци ръцете ни често са груби и сухи. Погрижете се за тях, като ги овлажнявате неколкократно през целия ден. Дръжте лосиона за ръце до мивката, за да хидратирате редовно след измиване. Може да носите и един в дамската чанта, за да не допускате загубата на мекота и изящност на своите ръце.

Ето още един продукт от марката Balea, от който ще останете доволни.

9. Добавете ключови витамини и хранителни вещества към вашата диета

Витамините и хранителните вещества, които, приемате под една или друга форма, могат да повлияят положително или отрицателно върху състоянието на кожата ви. Ако тя е суха или груба, може би не ядете достатъчно подхранващи кожата храни. Ето някои основни витамини и хранителни вещества, за които е известно, че са от полза за кожата:

Витамини А, С и Е

Здравословни мазнини

Протеин

Селен

Цинк

10. Уверете се, че спите достатъчно

Когато си почивате адекватно, вие се събуждате по-бодри и готови да приемете предизвикателствата на деня. Същото важи и за кожата ви. Докато спите, тялото ви използва това време, за да се възстанови.

  • Ключови думи:
X