Напишете дума/думи за търсене

5 от най-добрите кремове против бръчки

Снимка: Depositphotos

Един от първите признаци за отминаването на времето върху нашата кожа са бръчките. Образуването им не може да бъде напълно предотвратено, но процесът може ефективно да се забави. За тази цел трябва да се използва добър крем против бръчки.

Кога да започнете употребата на антиейдж козметика

Възрастта, на която трябва да започнете да използвате по-комплексна грижа против стареене, е индивидуален въпрос и зависи от много фактори. Такъв е типът кожа. Въпреки това се предполага, че намаляването на производството на хранителни вещества в кожата започва около 25-годишна възраст, така че продуктите против бръчки не трябва да се използват преди това. Тогава всичко, от което се нуждаете, е добър хидратиращ крем, като тези https://makeup.bg/brand/39639/. От момента, когато в тялото започнат да протичат определени необратими процеси, грижата против бръчки става необходима.

Задължително трябва да се обърне внимание на специфичните козметични серии, адаптирани към нуждите на кожата в различните възрасти (например 20+, 30+, 40+, 70+). Предназначените за по-възрастна кожа несъмнено имат много по-богати формули и по-високо съдържание на силни активни съставки, тъй като с годините тя губи еластичността си и става суха и отпусната. Дори и най-добрият крем за лице против бръчки няма да работи добре за вас, ако не е съобразен със спецификите на епидермиса.

Какви съставки да търсите в кремовете против бръчки

● Хиалуронова киселина

Наричат ​​я естествен ботокс или еликсир на младостта. Благодарение на своите овлажняващи свойства, тя е задължителна съставка в добрия крем против бръчки. Създава защитен филтър на повърхността на кожата, чиято задача е да предпазва от прекомерно изсушаване.

● Ретинол

Това всъщност е течен витамин А, който насърчава обновяването на клетките, подобрява състоянието на тъканите и намалява бръчките.

 ● Пептиди

Тези органични химикали перфектно намаляват видимостта на всички видове бръчки - дълбоки и плитки - и допълнително стягат контура на лицето.

● Витамин Е

Не без основание го наричат ​​„витамин на младостта“. Той е мощен антиоксидант, който прониква добре в кожата, подобрявайки нейната мекота и еластичност.

5 от най-предпочитаните продукти:

 1. Крем против бръчки Dermofuture Snail Repair

Козметиката на основата на един от най-ценните природни компоненти има силно подмладяващо и възстановяващо действие. Още след първата употреба ще забележите видима разлика в напрежението и еластичността на кожата. 

2. Стягащ нощен крем против бръчки Vichy LiftActiv Nuit Derm Source

Действието на този крем се базира главно на два компонента. Първият от тях е рамноза с концентрация 5%, благодарение на която кожата става еластична и стегната. Термалната вода Vichy успокоява и укрепва. 

3. Изглаждащ дневен крем за лице против бръчки 40+ L’Oreal Paris Age Specialist Expert Day Cream това е още един продукт, който се радва на множество положителни мнения в онлайн магазин MAKEUP. Неговата иновативна формула, базирана на колагенови молекули, прониква през горните слоеве на съединителната тъкан, изглажда бръчките и стяга контура на лицето. 

4. Дневен крем за лице против дълбоки и мимически бръчки Vis Plantis Age Killing Effect Snake Venom Analogue 

В категорията от по-бюджетна козметика този продукт се счита от мнозина за най-ефикасен крем против бръчки. Комбинацията от биомиметичен трипептид с витамин Е ефективно отпуска и регенерира зоните, изложени на най-интензивни мимики на лицето, например около устата, очите и между веждите. 

5. Интензивно регенериращ крем за кожата около очите, устните, шията и деколтето  Bioliq 65+

Неговата естествена формула без парабени се бори с микробите, има противовъзпалителни свойства и предпазва от раздразнения. Освен това намалява видимостта на признаците на умора.

  • Ключови думи:
X