Напишете дума/думи за търсене

Прясното мляко сваля и най-упорития грим (+рецепта за лосион)

Дори и да не слагате пълния набор от разкрасителни средства върху лицето си, то и най-простият слой грим иска да бъде разсъблечен от кожата ви преди лягане.

На пазара се предлагат доста продукти, с които би могло да се свали макиажа, но ако сте от хората, които предпочитат козметика, по-близо до природата, ви предлагаме рецептата за домашно приготвен лосион за сваляне на грим.

Хем най-упоритата спирала не може да му се опълчи, хем спестявате пари.

Пък и нека да сме честни, колкото по-натурално, толкова по-щадящо за кожата, която от време на време пренебрегвате заради силното ви желание за сън.

Когато се приберете късно вече и сте прекалено уморени, за да мислите за последиците от лягането с грим, на сутринта възглавницата се оплаква от сблъсъка си с очната ви линия.

Заспиването с грим може да доведе до запушване на порите, което пък може да ви снабди с излишна пигментация и преждевременно стареене на кожата.

Лосион за сваляне на грим

лесно

20 мин

70 мл

необходими продукти:

2 с.л. течен вирджински орех

2 с.л. масло от жожоба

1 с.л. сок от алое вера

2 капки етерично масло от лимон

начин на приготвяне:

Излейте вирджинския орех, маслото от жожоба и сока от алое вера в съд с капак. Добавете 2 капки от етеричното масло от лимон. Разбъркайте добре съставките. Съхранявайте на сухо място. Когато сваляте грима, не опъвайте и не теглете силно кожата.

Ако пък нямате под ръка тези съставки, може да използвате достъпната сода бикарбонат и мед. Сложете малко мед върху чист плат, поръсете с малко сода и, воала, вече може да свалите грима си.

-----

Друг вариант за махане на грима е със зехтин, ако имате суха или чувствителна кожа. Неговите омекотяващи свойства са чудесни за тези два типа кожа. Същото важи и за маслото от жожоба.

Прясното мляко е друг продукт от кухнята, с който може да се освободите от спиралата и сенките. Натопете тампончето за сваляне на грим в млякото и нанесете върху участъците върху лицето с грим. След това отмийте с хладка вода. Идеално е за чувствителна кожа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X