Напишете дума/думи за търсене

Ако искате сполучлив интериор, не правете тези грешки

Искате да създадете перфектния уют у дома, четете специализирани издания и сайтове, дискутирате с познати и накрая се залавяте за работа. И точно, когато си мислите, че всичко е перфектно, се оказва, че има нещо, което не е наред. Понякога не можете да определите какво e точно, но просто се усеща. Дали пък не сте допуснали някоя от изброените грешки?

Неправилно положение на снимките и картините. Времето е показало, че най-добре е те да са на нивото на очите. Иначе се създава дискомфорт. Изключение би могло да се направи, ако имате цяла стена за целта, което ви дава възможност да редите любими образи по цялата й височина и ширина.

Огледайте позицията на мебелите. Ако всички са залепени за стената, особено в дневната, може да се създаде усещане като за публично учреждение. Разчупете например с по-неформално разполжен фотьойл или преместете дивана в средата, стига площта да го поволява.

Еднообразието на цветовете невинаги е носител на стил. Възможно е точно това да прави дома недостатъчно уютен, даже консервативен. Преценете къде може да поставите различен цветови акцент, за да „оживите“ интериора.

Прекаляване с цветовете. Тази грешка също може да е досадна и дори да изморява сетивата. Огледайте се и преценете дали например диванът не е претрупан с шарени възглавници.

Стараете се изцяло да копирате интериор, който сте видели в списание или в интернет. До степен, че всичко започва да изглежда прекалено подредено и стерилно. Доверете се на правилото, че лекото несъвършенство всъщност е много чаровно и добавете точно такъв елемент.

Превръщате телевизора в централен обект на една от стените в дневната. Голяма грешка, която прави помещението да изглежда по-скоро като кинозала. Ще създадете по-домашна обстановка, ако го изместите от центъра, а край него разположите красиви и ценни вещи или картини. Целта е телевизорът да не се набива на очи.

Еднообразно осветление от една лампа на тавана. За да избягате от внушението за операционна зала, използвайте димер за регулиране силата на осветеността. А още по-добре е, ако поставите лампион, стенна или настолна лампа.

Снимки Pinterest

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X