Напишете дума/думи за търсене

5 начина за премахване на целулита с фолио

Увиването на различни части от тялото с фолио е много ефективно, защото то ни кара да се потим, а през отворените пори кожата може да приема полезни вещества. Използването на този метод може да варира от желанието за отслабване, детоксикация или подхранване на кожата. Експертите смятат, че ефектът е подобен на посещението на спа, но много по-евтино. Може да се почувствате като човешки дюнер, но ползите определено си заслужават.

Разтопете упоритите мазнини с джинджифил

Джинджифилът е известен със своите полезни свойства за кожата: тонизира я, подобрява еластичността и повишава кръвообращението. Всички тези неща може да ви помогнат да се отървете от упоритите мазнини.

Смесете 1 супена лъжица прясно настърган джинджифил с 4-5 супени лъжици от любимия си лосион за тяло. Накиснете кърпа в гореща вода и я поставете на местата, където имате излишни мазнини. Оставете я за 5 минути, за да отворите порите. Нанесете лосиона за тяло с джинджифил върху зоната. Обвийте с фолио и оставете пред нощта.

Омекотете кожата с кокосово масло

Кокосовото масло работи много добре за омекотяване и изглаждане на кожата поради своите хидратиращи характеристики. Ако искате да подхраните кожата си, разтопете кокосово масло и добавете равно количество мед и 2-3 капки от любимото ви етерично масло. Нанесете сместа върху кожата. Увийте мястото с фолио. Оставете го за поне един час или през нощта.

Маска против целулит с ябълков оцет

В ябълковия оцет има множество витамини и минерали. Тази подправка е чудесна за увеличаване на кръвообращението и работи чудесно, когато става въпрос за справяне с целулита и упоритите мазнини. Разредете 6% ябълков оцет с вода в равни пропорции. Нанесете върху кожата. Обвийте с фолио. Оставете поне за час или през нощта.

Тази рецепта може да не е подходяща за чувствителна кожа!

Детоксирайте и тонизирайте кожата със сол от Мъртво море

Солта от Мъртво море тонизира и стяга проблемните целулитни зони. Тази рецепта е чудесна за детоксикация и тонизиране и помага за борба с целулита. Разбира се, не може да очаквате чудо, тъй като целулитът е много досаден и трудно ще се отървете от него, но морската сол в допълнение към балансираната диета и редовните упражнения ще ускорят резултатите. Разтворете 2-3 супени лъжици сол от Мъртво море в 1 литър топла вода. Накиснете кърпа в сместа, поставете върху кожата и фолирайте. Оставете за един час.

Хидратирайте и подхранете кожата с какао, банан и мед

Всички тези съставки правят чудеса за кожата. Какаото е пълно с антиоксиданти и добре хидратира кожата. Бананите съдържат витамини А и Е, а медът има отлични овлажняващи и успокояващи характеристики. Намачкайте половин банан. Добавете 1 супена лъжица топъл мед и разбъркайте. Прибавете 1 ч.л. Бъркайте до хомогенна гладкост. Изсипете прясно мляко, за да се получи консистенция на паста. Нанесете върху кожата и обвийте с фолио. Оставете за половин час.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X