Напишете дума/думи за търсене

Вкусни рецепти за нисковъглехидратни палачинки

Палачинки с карфиол

4 порции

5 г въглехидрати

500 г настърган карфиол

3 яйца

1/2 настъргана глава лук

щипка сол

2 щипки черен пипер

110 г масло

Разбийте яйцата и залейте карфиола. Прибавете лука и разбъркайте. Овкусете със солта и черния пипер. Загрейте маслото, гответе всяка страна на палачинките по 5 мин. Внимавайте да не ги изгорите. Сервирайте със сирене и зеленчуци.

Палачинка с бекон на фурна

4 порции

5 г въглехидрати

100 г бекон на ситно

1/2 глава лук на ситно

2 с.л. масло

4 яйца

1 ч.ч. бита сметана

1/2 ч.ч. котидж сирене

1/2 ч.ч. бадемово брашно

1 с.л. хуск

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1 с.л. магданоз на ситно

1 Загрейте фурната на 175°C. Загрейте маслото и прибавете лука и бекона. Сотриайте, докато лукът омекне, а беконът стане хрупкав.

2 Разбийте яйцата, котдиж сиренето и сметаната. Прибавете брашното, хуска, бакпулвера и солта. Оставете настрани за няколко минути. Излейте тестото в намазнена тава, а отгоре поръсете с бекона и лука. Печете 20-25 мин, или до готовност.

Кокосови палачинки

4 порции

3 г въглехидрати

6 жълтъка

6 белтъка

1/2 ч.ч. кокосово брашно

3/4 ч.ч. кокосово мляко

2 с.л. кокосово масло

щипка сол

1 ч.л. бакпулвер

1 Разбийте белтъците на пяна със солта. В отделна купа разбийте жълтъците с кокосовото мляко и масло. Прибавете брашното и бакпулвера. Бъркайте до гладкост.

2 Внимателно сложете белтъците към сместа. Оставете настрани за 5 мин. Загрейте кокосово или краве масло на средно ниска температура и пригответе палачинките. Сервирайте с разтопено масло и пресни горски плодове.

Френски палачинки

4 порции

4 г въглехидрати

8 яйца

2 ч.ч. бита сметана

1/2 ч.ч вода

щипка сол

2 с.л. хуск

85 г брашно

1 Разбийте добре яйцата, сметаната, водата и солта. Внимателно прибавете хуска, като не спирате да бъркате, докато не се получи гладко тесто. Оставете настрани за 10 мин.

2 Загрейте масло на средно висока температура и пригответе палачинките.

Палачинките на Мария

1 палачинка

2 г въглехидрати

15 г сланина

2 яйца

2 с.л. ядково мляко

1 ч.л. кленов сироп

1 ч.л. канела

2 с.л. кокосово масло

Блендирайте сланината, прибавете останалите продукти и пулсирайте до гладкост.

Загрейте тиган на средна температура и сложете кокосовото масло. Излейте 1/4 ч.ч. от тестото в кръгла форма. Гответе около 2 мин и обърнете от другата страна. Повторете с останалото количество продукти.

Палачинки с боровинки

4 порции

7 г въглехидрати

6 яйца

110 г крем сирене

85 г разтопено масло

2/3 ч.ч. бадемово брашно

2/3 ч.ч. овесени трици

2 ч.л. бакпулвер

кората на половин лимон

щипка сол

85 г пресни боровинки

1 Разбийте яйцата, крем сиренето и разтопеното масло. Смесете останалите продукти без боровинките и прибавете към яйчената микстура. Оставете настрани за няколко минути.

2 Нагорещете масло на средна температура и сложете част от тестото. 2 мин преди да свалите палачинката от огъня, поръсете с боровинки, без да ги натискате прекалено много към тестото. Обърнете палачинката и гответе до готовност. Сервирайте с бита сметана.

Палачинки с крем сирене

4 порции

7 г въглехидрати

226 г крем сирене

2 с.л. босилеково песто

2 с.л. зехтин

1/2 глава червен лук на тънко

5 яйца

250 г котидж сирене

щипка сол

1 с.л. хуск

2 с.л. краве масло

1 Смесете крем сиренето, 1 с.л. зехтин и пестото. В друга купа разбийте яйцата, котидж сиренето, солта и хуска. Оставете сместа за палачинките настрана за 10 мин.

2 Загрейте маслото на средна температура и пригответе една по една палачинките. Сервирайте с щедро количество от микстурата с крем сиренето, отгоре поръсете с лука и останалия зехтин.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене харесайте фейсбук страницата ни "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X