Напишете дума/думи за търсене

8 навика за отслабване, с които всеки трябва да е наясно

Независимо дали сме в чудесна физическа форма или искаме да се отървем от няколко килограма, трябва да сме наясно, че е добре да се придържаме към здравословни хранителни навици, без да се налага да се ограничаваме до конкретен вид храна.

Представяме ви списък със съвети, които може да ви помогнат да управлявате теглото си, без да се стресирате излишно.

1. Пийте 9 чаши вода на ден
Приемайте чаша вода 30 минути преди хранене. Това увеличава загубата на тегло с 44% за 3 месеца.
За мъжете дневно се препоръчват 12-13 чаши вода и 9 чаши за жените. Този навик ви държи хидратирани и ви помага да се отървете от токсините, които са врагове, когато се опитвате да отслабнете. Освен това ви кара да се чувствате по-малко гладни.

2. Не се страхувайте от авокадото
Черният боб, брюкселското зеле, авокадото, броколито, ябълките и морковите съдържат разтворими фибри. Те са добри не само за фигурата, но и за здравето като цяло. Намаляват риска от диабет и сърдечни заболявания.
Препоръчват се 25-38 г на ден, благодарение на това количество телесните мазнини намаляват с 3,7%.

3. Не сядайте в близост до хранителните витрини в ресторантите

Ако дълго време седите пред изкусителна торта, желанието ви да я поръчате ще се увеличи.

4. Набавяйте си достатъчно витамин D
Слънчевата светлина има положителен ефект върху отслабването заради витамин D. По-високите нива на този витамин са свързани с по-малко увеличаване на теглото.
В случай, че не получавате достатъчно слънчева светлина, може да започнете да използвате хранителни добавки.

5. Хапвайте разнообразни храни
За да избегнете преяждането, по-добре е да консумирате малки порции различни храни на едно хранене, за да може да се насладите на различни вкусове, без да преяждате. И винаги е по-добре да използвате малка чиния.

6. Не пийте чай с мляко
Дори и след обилна вечеря доста хора чувстват глад непосредствено преди сън. Някои предпочитат да пият чай с мляко, за да намалим апетита си през нощта, но според науката това не е толкова добра идея.
Изследователите казват, че чаят съдържа високи нива на съединения, които помагат за намаляване на мазнините, но протеините в кравето прясно мляко блокират тази способност. Така че просто изпийте чаша чай без мляко.

7. Оставяйте често вилицата в чинията
Вашето тяло може да регистрира усещане за ситост веднага, но обикновено на мозъка са му необходими около 20 минути за това. Така че най-добре е да се научим да ядем бавно.
Опитайте да оставяте вилицата между две хапки. Това ще ви помогне да удължите времето за хранене и ще ви попречи да си сипете допълнително от храната.

8. Разделете основното ястие с някой друг, когато вечеряте навън

Разделянето на предястия и основни ястия с вашия приятел или партньор е добър трик, когато се опитвате да ядете по-малки порции. Просто поръчайте едно ядене за двама ви и поискайте 2 допълнителни малки чинии. След като приключите с основното ястие, ще може без гузна съвест да се насладите на вкусен десерт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X