Напишете дума/думи за търсене

Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти

"Slow Beauty", или „бавната красота“ е най-новата тенденция, за която се говори буквално от седмици в света на козметиката и красотата. „Бавната красота“, подобно на „бавната мода“, се фокусира в инвестиране в продукти, които са създадени с любов и с помощта на устойчиви методи и интелигентни, щадящи съставки. „Бавната красота“ е свързана с използването на по-малко, но по-добри продукти с цел да се намали ненужната консумация и отпадъците. Само се замислете с колко излишна козметика се зариваме ние, жените. Всяко нещо, което ни намигне от рафта в магазина, бързо е приютено на шкафчето у дома. А обичайно имаме нужда от много по-малко продукти.

Изолацията доведе до това, че потребителите станаха по-фокусирани в ежедневните си ритуали за красота. Жените си обърнаха повече внимание, зачетоха се повече, научиха повече за чистата козметика, за надеждната козметика, и започнаха да търсят повече качество отколкото количество. В същото време финансовата криза, която удари всички ни, изисква да не се хвърлят пари на вятъра. Това още повече фокусира вниманието на хората към качествени продукти, които ще траят дълго и ще имат реален ефект.

„Бавната красота“ е пряко следствие от тенденцията да забавим живота, да му се насладим днес, да направим днешния миг качествен и незабравим. Така че каквото и да купувате от утре нататък, се замислете над това. Прочетете не грамадните надписи отгоре на крема за лице, а съставките – онези с малките букви отзад, които са написани неслучайно така, че трудно да ги видите. Изучете вредните съставки в козметиката и бъдете придиричиви към всеки свой избор. Ако се налага, дайте някой лев отгоре, но бъдете наясно с това какво слагате върху кожата и косата си, защото не рекламите ви дават ясна представа за това, а онези неща с малките букви.

И нека „бавната красота“ ви донесе бавни, но нестихващи моменти на наслада и благодарност за всеки нов ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X