Напишете дума/думи за търсене

Новата звезда в грижата за кожата се казва EGF

Ако се интересувате от грижата за кожа, тогава ретинолът, киселините, пептидите и антиоксидантите ще са думи, с които сте запознати. Но какво ще кажете за EGF? „Новото дете в блока“ всъщност е открито през 50-те години на миналия век, но едва наскоро е одобрено от дерматолозите - неговите сили за подмладяване на кожата са доста впечатляващи ... Ето всичко, което трябва да знаете.

Какво е EGF

EGF (което е съкращение от епидермален растежен фактор) се използва в медицината за ускоряване на възстановяването на рани и също така има множество предимства за кожата, включително намаляване на появата на бръчки, подобряване на хидратацията и предотвратяване на пигментация.

Как работи

EGF стимулира растежа на клетъчно ниво - действа като лечебно средство за възстановяване на увредената кожа. Той работи, като се свързва с клетките и им дава сигнал да се държат като млади, здрави клетки - да растат, да се възстановяват и да оцеляват. Това всъщност означава, че клетките се лекуват по-бързо и по-добре.

Защо да го използвам

Ако забележите признаци на стареене на кожата и дехидратация или откриете, че кожата ви лесно се пигментира - независимо дали е увредена от слънцето или след следи от акне, този продукт е за вас и реално ще ви помогне. EGF стимулира колагена и еластина за подобряване на текстурата и еластичността на кожата (изглаждане на появата на бръчки). Чрез отглеждането на нови клетки, той укрепва бариерата на кожата - което означава, че може да задържа по-добре влагата и да поддържа оптимални нива на хидратация. Той също така хитро предотвратява производството на меланин по време на зарастването на рани, така че предотвратява червените следи.

Кога да го използвам

Телата ни естествено произвеждат EGF, но това количество намалява с напредването на възрастта, което забавя скоростта, с която кожата може да се възстанови. Ако забелязвате ранни признаци на стареене в кожата си, вероятно е подходящ момент да започнете да включвате EGF във вашата рутина. Може да искате да го направите по-рано, ако откриете, че кожата ви има белези или червени следи след някакви наранявания, вкл. акне.

  • Най-доброто време за използване на EGF е вечер. Нанесете го след почистване и преди овлажняване. Може да го нанесете на влажна кожа.
  • Не го съчетавайте с киселини, в т.ч. витамин С.
  • Ако вашият продукт е с висока концентрация, не го ползвайте непрекъснато, правете курсове от 1 месец, след което почивайте 3 месеца. Другият вариант е да го нанасяте веднъж седмично.

Ретинол - новият враг на бръчките, който наистина работи

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X