Когато сексът боли

Всяка една от нас потъва в умиление, съзерцаваща любовните сцени в романтичните филми, потръпвайки от ултимативното щастие и удоволствие на главните герои. Стане ли дума да се прави любов обаче наяве, понякога животът не копира изкуството. Защото ако някои световни шедьоври са сътворени чрез страданието на твореца, това не означава, че и нашият оргазъм трябва да мине през болката, че да му се дивим гордо известно време.

Болката по време на секс не е изолирано събитие, а медицинският термин за това е диспареуния. Под това се разбира устойчива или повтаряща се генитална болка по време или след сношението. Тя може да е свързана с физиологически или емоционални особености.

Болка на входа

Този тип физически дискомфорт се свързва с недостатъчна овлажненост. Често е причинена от намаляването нивата на естрогена при жени в менопауза, след раждане или по време на кърмене. Някои антидепресанти, лекарства за високо кръвно, успокоителни, антихистамини и определени противозачатъчни медикаменти също са причина за сухота на влагалището. Нараняване или травма в областта на таза, женско обрязване, епизиотомия или дефект по рождение също са сред причинителите на тази болка. Възпаление, инфекция в областта на гениталиите или уринарния тракт, екзема или друго кожно заболяване може да са виновни за болезнен полов акт.

Вагинизъм – неволното потръпване на мускулите на вагиналната стена, може да направи опитите за проникване изключително болезнени.

А в крайна сметка всичко може да се дължи на недостатъчната влажност - следствие от вяла предигра.

Дълбочинна болка

Дискомфортът при дълбочинно проникване може да е свързано с някои определени пози, но и също така и с конкретни заболявания. Такива са ендометриоза, тазово възпалителна болест, пролапс на матката, обърната матка, кисти на яйчниците, синдром на раздразнени черва, хемороиди и цистит. Ако сте претърпели хистеректомия, най-вероятно правенето на любов понякога не е приятно нещо за сетивата ви. Сексът може да е болезнен като резултат от химио и лъчетерапия.

Емоционални фактори

Емоциите са вездесъщи управници не само на душата, но и на тялото ни. Те взаимодействат доста живо и енергично с болката по време на секс. Ако допуснете в главата си мисли за това дали сте достатъчно атрактивни, дадете власт на страха си от интимност или допуснете депресивни терзания да превземат усещанията ви, то със сигурност нивото на желание ще се намали драстично, което ще доведе до изпитване на физическа болка.

Когато сме стресирани, мускулите на таза ни се свиват в хармония с напрежението, което изпитваме в другата част от живота ни.

Как се лекува?

Лечението невинаги става с медикаменти. Ако изпитвате болка по време на секс след бременност, изчакайте 6 седмици след раждането преди да се качите отново на седлото. Фигуративно казано. Нека първите няколко акта са нежни и търпеливи. При недостиг на достатъчна овлажненост, използвайте лубриканти на водна основа.

Ако сухотата идва от менопауза, заложете на естрогенните кремове.

Мила / Секс

Секс за родители

Не е някаква средновековна мистерия фактът, че веднъж появили се децата, сексът за родителите става почти невъзможен. Поне в първите няколко години. Памперсите, млякото,

6 неочаквани ползи от спермата за здравето

Най-вероятно на някои от вас това заглавие ще създаде лек дискомфорт. Същото ще направи и питането дали поглъщането на семенната течност трябва да е част от сексуалния акт или това е варварски израз

От какво се страхуват жените в секса

Основният проблем, заради който жените често не получават сексуално удовлетворение, са личните страхове. Страхът представлява огромен стрес за организма,

Идеалният секс е след йога

Американски гинеколози разкриха тайната на идеалния секс и тя се състои в редовни занимания с йога в продължение на 12 седмици, пише сайтът СтопРу, цитиран от БТА.

Сексологът д-р Румен Бостанджиев обяснява дали външният вид влияе на сексуалността

Чували сме мнения, че по-дребните и по-окосмени мъже, често и плешиви, поради наличието на повече тестостерон, са по-добри любовници

Безопасен ли е за здравето аналният секс?

Както е казал авторът - разни хора, разни ерогенни зони. За едни са гърдите, за други бедрата, за трети коремът, за четвърти анусът. Последният участник в този списък се слави с множество нервни

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.