Пълнена плескавица с лют урнебес от майстор Даци

Представихме ви майстор Даци със съдействието на нашите приятели от сдружение "Мулти култи колектив". Ето и една от неговите изкушаващи рецепти за пълнена плескавица с лют урнебес.

Необходими продукти:

Урнебес

За 2 порции

150 г сирене

50 г айвар

5-6 скилидки чесън

Лют пипер на вкус

Сладък червен пипеп на вкус

Черен пипер на вкус

Олио на вкус

Сиренето се настъргва в голяма купа. Към него се добавя айварът, нарязаният на много ситно чесън, подправките и олиото. Разбърква се хубаво.

За плескавицата

250 г телешка кайма

50 гр урнебес

гарнитура по избор (на снимката са гъбки и яйца от пъдпъдък)

2 топки кайма по 125 г се разточват на тънко. В средата се слага урнебесът и се затваря с другата топка. Оформя се като кръг. Плескавицата се пече на 250 градуса на скара на дървени въглища за 10-12 мин. или във фурна на 250 градуса за 15-20 мин.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

Мила / Рецепти

Панакота с карамелен сос

необходими продукти: 1 1/2 ч.ч. мляко 2 1/2 ч.л. желатин 1 1/2 ч.ч. сметана 1/2 ч.ч захар 1 ванилия карамелен сос начин на приготвяне: 1. Сложете желатина в 1/2 ч.ч. мляко да набъбне за 5 минути.

Домашен течен шоколад

Необходими продукти: 2 ч.ч. сурови лешници 3 с.л. масло (гхи или кокосово) ? ч.ч. кафява захар 2 с.л. какао 1 ванилия щипка сол Начин на приготвяне: 1. Смелете първо ядките.

Какаов сладкиш

богато на флавоноиди лесно 18 порции 85 мин За една порция: 342 ккал мазнини 17 г холестерол 61 мг въглехидрати 41 г протеини 5,4 г фибри 1,6 г необходими продукти: 3 ч.ч. брашно 1/2 ч.л.

Мързелив щрудел

ниско съдържание на холестерол лесно 8 порции 45 мин За една порция: 253 ккал мазнини 18 г холестерол 7 мг въглехидрати 29 г протеини 3 г фибри 1,8 г необходими продукти: 1 1/2 ч.ч.

Кекс с бадеми и лимонови кори

богато на витамин Е лесно 12 порции 50 мин За една порция: 204 ккал мазнини 13 г холестерол 93 мг въглехидрати 14 г протеини 7,7 г фибри 2,2 г необходими продукти: 1 3/4 ч.ч.

В кухнята на Нона Йотова: Правя фантастично пиле по селски (+рецепти)

Актрисата и певица Нона Йотова е убедена, че всичко, което правим, трябва да е направено с любов, за да е вкусно и здравословно. Не само в кухнята, разбира се.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.